MuKi U16 EYBL-sarja jatkuu Puolassa.

17.1.2020

MuKi U16 jengin EYBL Central Europe –divisioonan runkosarjan ottelut jatkuvat kuluvana viikonloppuna Puolan Wloclawekissa, 200 km Varsovasta pohjoiseen. Ensimmäinen matsi on jo jengillä takana ja vielä kolme kovaa peliä edessä päin!

Ensimmäinen turnaus Unkarissa osoitti Mukijengin pelaajille ainakin sen että hyvin toteutetulla joukkuepelaamisella pelataan selkeästi isompiakin jengejä vastaan voitosta jokaisen ottelun viimeisille minuuteille asti. Muiden joukkueiden pelitaktiikoista poikkeava aggressiivinen puolustuksemme sekä aktiiviseen liikkeeseen ja palloskriineihin perustuva motion-hyökkäys keräsi muilta valmentajilta paljon positiivisia lausuntoja viikonlopun aikana.

Vaikka joukkueen saldo (1 voitto – 3 tappiota) on vielä negatiivinen, niin tulevaan viikonloppuun odotukset ovat että runkosarjan jälkeen päästään positiivisen puolelle, joka sinänsä on jo hyvä saavutus kovassa sarjassa. Isoimmat tavoitteet ovat kuitenkin oman joukkuepelaamisen sekä pelaajien henkilökohtaisten pelaamisen taitojen kehittämisessä kohti loppukevään isoja pelejä. Muutaman viikon ottelutauon jälkeen kovatasoinen EYBL-turnaus osuu Mukijengin kannalta erittäin hyvään ajankohtaan.

U16 Päävalmentaja Tommi Nordbergin mietteet tulevasta viikonlopusta:

Etukäteen katsottuna tässä turnauksessa ei vastus pitäisi olla ihan yhtä kova kuin Unkarissa. Sen verran kovatasoisista karkeloista on kuitenkin kyse, että esimerkiksi viime viikonlopun kaltaisella esityksellä (U16 SM-sarjassa nihkeä voitto Vilppaasta) ei pistepotti näissä karkeloissa kasva. Rohkea pelaaminen niin yksilöinä kuin joukkueena sekä omaan kolmen A:n (aktiivisuus, aloitteellisuus ja aggressiivisuus) pelitapaan sitoutuminen ovat avainasemassa joukkueen menestyksen kannalta. Tällä kertaa vastus tulee isäntämaan lisäksi Slovakiasta, Unkarista ja Romaniasta. Tiedossa on, että näissä maissa tykätään pelata fyysistä koripalloa. Jos pystymme tähän vastaamaan ja pistämään kovempaa kovaa vastaan, on turnauksesta lupa odottaa joukkueen ja pelaajien onnistumisia sekä myös voittosarakkeen kasvamista.

MuKin otteluohjelma Puolassa:

http://www.eybl.lv/new/ce_u16_scheduler.php#mbt:103-303$f&team=264293

Ensimmäisessä torstai-illan matsissa MuKijengi kaatui heikon kolmannen jakson ansiosta lukemin 86-106. Ottelutilastot: http://www.eybl.lv/new/ce_u16_game.php?game_id=4977499&season_id=110467#stf

Kannustusjoukoille ruudun ääreen tarjolla jälleen HD-laatuista striimiä EYBL Youtube kanavalla, otteluiden alkamisajat +1h Suomessa:

https://www.youtube.com/channel/UCMuXJX0LIANke5i30wmb3LA

 

GO MuKi !