Mukijengin tie kohti välieriä sekä U19 SM sarjassa että M1DB:ssä

23.3.2019

MuKilla oli viikolla tiukka ohjelma, kun M1DB pudotuspelit alkoivat puolivälierillä Raholaa vastaan ja viimeiset ottelut U19 SM sarjan runkosarjassa pelattiin siinä välissä. Kaikista neljästä matsista onnistuttiin raapimaan voitot kotiin, onnistujia oli eri otteluissa useita ja viikko oli sitä kautta vahvasti plussavoittoinen. Molemmissa sarjoissa vuorossa on välierävaihe.

U19 peleissä ei ollut sijoituksen kannalta panosta, vaan pelit pelattiin sillä mielellä, että peli-ilmettä hiottaisiin kohti pudotuspeliformia ja herkkyyttä haettiin sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Pyrintöä vastaan suurin ilonaihe oli ensimmäinen puoliaika kokonaisuudessaan sekä Joona Heinosen (-04) debyytti U19 SM sarjassa. Veljessarjan keskimmäinen oli vakuuttava treeneissä läpi viikon ja teki oikein mallikkaan esiintymisen myös uniformu päällä varsinkin puolustuspäässä, jossa hän vartioi paljon vastustajan ykköstykkiä Jasper Koskista. Hyökkäyksessäkin saldona oli väkevät 9 pistettä ja hienoa viimeisten hetkien pelaamista. Lopputulos 78-69.

Lauantaina vastassa oli aamupelissä Helsingin Namika, joka nuijittiin maanrakoon iloisella Mukikoriksella lukemin 110-74. Koko jengi pelasi tasaisen varmasti, mutta eniten edukseen erottuivat Roope Karhunen sekä Tomppa Niiranen. Ainoastaan kolmen pisteen osumatarkkuus jätti parantamisen varaa. Joukkueen saldo runkosarjassa oli 16 voittoa ja 2 tappiota sekä toinen sija sarjataulukossa. Huonoja pelejä ei tullut montaa ja kehitystä on tapahtunut usealla rintamalla. Jengi alkaa Suomen mestaruuden puolustamisen tulevana viikonloppuna.

M1DB puolivälierissä vastus oli siis kokenut Raholan Pyrkivä. Kotietu oli MuKilla, joten ottelusarja aloitettiin keskiviikkona Munkassa. Vierasjoukkue oli tehnyt kotiläksynsä huolella ja Mukijengin takapelaajia puolustettiin kaikin käytettävissä olevin keinoin. Kun ensimmäisellä puoliajalla MuKin 3 & 4 paikan pelaajilla oli ruuti hieman märkää ja puolustuksessa tuli kollektiivisia nukahduksia, pysyi Rahola hyvin pelissä mukana. Kolmannella jaksolla ero väännettiin väkisin 15 pisteen suuruiseksi ja paljoa sitä lähemmäksi ei vierasjoukkue hyvästä yrityksestä huolimatta päässyt. Lopputulos 84-70. Kotijengin koko aloitusviisikko pelasi hyvän ottelun ja kentän kingi oli Timonen.

Toisessa ottelussa perjantaina Raholassa oli vaikeaa alusta saakka. RaPy löysi itselleen sopivat match-upit ja vyörytti hyökkäystään niiden kautta surutta koko matsin. MuKin puolustuspään onnistujat olivat hyvin harvassa ja virheitä tehtiin kaiken aikaa eikä game-plania kyetty toteuttamaan. Pelissä mentiin kori korista molempien viedessä ottelua vuorotahtiin. Kolmannella jaksolla MuKin Robin Åvist löysi heittojyvän ja laittoi erittäin kovia heittoja pussukkaan, mutta Rahola pystyi vastaamaan tähän ja meni viimeiselle tauolle parin pisteen johtoon. Kun hätä alkoi olemaan suuri, astui esiin jengin kapteeni Okko Ailio. Okko paini molemmat ottelut Raholan vahvaa Lauri Tiaista vastaan ja se söi hiukan tehoja hyökkäyksestä, mutta neljännellä jaksolla syttyi sellainen liekki mitä harvoin näkee. Okko pyssytti kolmen ja puolen minuutin aikana 5 kolmipisteistä keskelle keksintöä ja kruunasi hetkensä vielä vaikealla pitkällä kakkosella aivan Tiaisen nassukkaan. Vielä kun hetkeä myöhemmin Make Rautasalo haki riiston prässätessä ja nosti kakkosen koriin, oli ero kasvanut 9 pisteeseen. RaPy taisteli viimeiset minuutit vimmatusti ja pääsi vielä mukaan peliin koville onnistumisilla, mutta aivan maaliin saakka se ei riittänyt Rautasalon viimeistellessä loppulukemat 81-85 vapariviivalta 3 sekuntia ennen päätösvihellystä.

Kiitokset Raholalle hienosta sarjasta ja tsemppiä kesätreeneihin sekä ensi kauteen.

Mukijengin vastus välierissä on isolla todennäköisyydellä molemmissa sarjoissa vihreät menninkäiset eli naapuriseura Tapiolan Honka. #Honkavoittaa on ollut varsinkin M1DB:ssä hyvin dominoiva ja siihen ottelusarjaan lähdetään haastajan viitta päällä. Odotettavissa on myös pieniä kokoonpanomuutoksia MuKin leirissä. U19 sarjassa lähtöasetelma on päinvastainen, mutta tiukkaa tulee finaalipaikan hankkiminen olemaan!