Mukijengin tie Suomen Cupissa nousi pystyyn

3.3.2019

MuKin hieno taival uudestaan eloon herätetyssä Suomen Cupissa päättyi välierissä kotitappioon liigajengi Tampereen Pyrinnölle. Mahtavasti taistelleet juniorit laittoivat kokeneet liigajyrät ahtaalle ja ottelu ratkesi vasta viimeisten minuuttien aikana. Lopputulokseksi kirjattiin 89-99.

Ottelu alkoi tasoituskolmipisteisillä ja niitä kotijengi sai pussiin 21 pinnan edestä. Ensimmäinen puoliaika oli hyökkäyksen puolesta erittäin haasteellinen, kun Pyrintö pelasi äärimmäisen intensiivisesti ja Mukijengi ei millään pystynyt vastaamaan huutoon. Helppoja menetyksiä tuli liikaa ja heittopaikoissa arkailtiin. Hyökkäyksessä liikkuminen ei ollut tarpeeksi terävää ja määrätietoista ja se johti siihen, että suurin osa ratkaisuista olivat erittäin haastettuja. Ainoastaan Emil Uotilan väkevä pelaaminen piti MuKin pelissä jollakin tasolla mukana. Puolustuksessa ei sinällään tehty hirveästi virheitä ja helppoja koreja Pyrinnölle ei tullut liikaa. Kuitenkin Osku Heinosen muutama kolmonen tuli huonoista aputilanteiden lukemisista ja muutama jenkuloiden donkki olisi ollut estettävissä fiksuimmilla valinnoilla. Tilanne puoliajalla 44-54.

Toisella puoliajalla päästiin jännityksestä eroon ja MuKi alkoi pelaamaan sillä tasolla ja intensiteetillä, mihin joukkue pystyy. Liikkuminen oli liukasta ja hyökkäyksessä vyörytettiin vapaata pelaamista, missä pelaajat lukevat tilanteita ja reagoivat niihin. MuKi saikin synnytettyä mahtavia syöttöketjuja, jotka johtivat vapaisiin heittoihin ja leijappeihin ja Pyrintö oli helisemässä. Kun 29 minuuttia oli pelattu, tasoitti kotijengi ottelun tilanteeseen 70-70. Kolmannen jakson 26 pistettä ja viimeisen jakson 20 täppää olivat hieno osoitus siitä, että onnistuessaan MuKin juniorit pystyvät kilpailemaan omalla pelitavallaan jopa todella kovaa Korisliigajoukkuetta vastaan ja pistämään heidät ahtaalle. Viimeisellä jaksolla ero pysytteli reilussa viidessä pisteessä ja kahta pallonhallintaa lähemmäs ei hyvästä yrityksestä huolimatta päästy.

Emppu Uotila pelasi upean ottelun ja nuorimies on kehittynyt kauden aikana valtavan harppauksen. 17 pinnaa hyvillä prosenteilla ja fyysisillä ajoilla olivat hienoa katsottavaa. Kentän kingi oli kuitenkin Mukijengin liukas takamies Joonas Timonen. Jondea puolusti käytännössä koko ottelun ajan joko Eron Harris tai Jaylon Tate, jotka ovat todella kovia jenkkejä Korisliigassa. Jonde ei tätä kuitenkaan missään muotoa säikähtänyt, vaan haastoi heitä aktiivisesti läpi ottelun luoden sekä itselleen että pelikavereilleen heittopaikkoja. 24 pinnaa, 6 levypalloa, 3 syöttöä, 2 riistoa ja ainoastaan 2 menetystä 32 peliminuutissa ovat mahtava osoitus miehen taitotasosta. Ehkä Helsinki Seagullsienkin olisi kannattanut laittaa Jonden pelitaidot hieman enemmän merkille ja ostaa ajoissa rinnakkaislisenssi, että hänet olisi kuluvalla kaudella liigaparketeilla nähty.

MuKin taival jatkuu M1DB sarjassa, missä playoff vaiheeseen päästään jo reilun parin viikon kuluttua. Ensin on vuorossa tärkeät viimeiset kolme peliä Raholaa, Uraa ja Karkkilaa vastaan. Kotietu pudotuspeleihin on tavoitteena ja sen jälkeen lähdetään mittaamaan, mihin nuorella joukkueella potku riittää.

Kiitokset Pyrinnölle rehdistä kamppailusta ja tsempit loppukauteen! Erityiskiitos myös hienosti kannustaneelle yleisölle.