MuKin miehille tappio Hyvinkäällä, viimeiset pari viikkoa ennen joulutaukoa edessä!

26.11.2018

Sunnuntaina jatkui M1DB Hyvinkäällä ja vastaan asettui kotijoukkue HyPo. Vaihtelevien otteiden jälkeen voitto jäi kotijengille pistein 84-82.

Ottelu alkoi vierasjengin komennossa ja MuKi piti pallon liikkeessä luoden kaiken aikaa helppoja ratkaisupaikkoja. HyPo puolusti kuten aika lailla kaikki joukkueet Mukijengiä puolustavat --> makaamalla ja antamalla kaiken aikaa puolihäirittyjä kolmipisteisiä. MuKi nakutti ensimmäisellä puoliajalla vapaat kolmoset pussiin tarkkuudella 8/26 ~ 30%. Se ei valitettavasti ole riittävä prosenttiluku, kun ottaa huomioon, että lähes kaikki heitot ovat harjoitusheittoja ja ainoastaan muutamassa puolustus oli oikeasti häiritsemässä. Kuitenkin asiallisella omalla puolustuspään tekemisellä eroa oltiin saatu revittyä vajaa 10 pistettä ja isolle tauolle mentiin tilanteessa 33-42.

Toinen puoliaika alkoi hieman yllättäen HyPon kiristäessä puolustustaan ja MuKi kiitti tästä laittamalla ensimmäiset 6-7 leijappia ohi koripussukasta. Mukijengi sai tehtyä jakson ensimmäisen kuuden minuutin aikana 2 pistettä ja HyPo oli päästetty takaisin peliin ja johtoasemaan. Kuten urheilussa usein käy, niin menetettyä hetkeä ja otetta on äärimmäisen vaikea saada takaisin ja loppuottelu mentiin kori korista eron pysyessä pallonhallinnan verran molempiin suuntiin. Voittoa tarjottiin molemmille, mutta MuKi onnistui tuhrimaan vielä viimeisen kahden minuutin aikana sekä vapareita että leijappeja ohi ja antamaan kotijengin jenkille parikin riistoa, joten voitto jäi ansaitusti Hyvinkäälle.

Vaikka tappio harmittaa, niin varsinaisesti syytä huoleen ei ole. MuKin tekemien helppojen virheiden määrä oli aivan järkyttävä ja 20 menetystä höystettynä heikolla leijappiprosentilla oli yksinkertaisesti liikaa. HyPon jenkin Armin Canen 45 pistettä ottelun aikana olivat taas suorastaan naurettavan paljon liikaa. Palloa menetettiin hänen käsiin yhtenään ja kaikenlainen pelimiesmäinen ilkeys puuttui otteista puolustuspäässä täysin. Isä vastaan pojat käsite kuvaa hyvin sitä, mikä verkkokalvolle varsinkin toisella puoliajalla piirtyi.

Kokemuksena matsi oli hyvää oppia loppukautta varten! Vaikka heittopaikkoja luotiin läpi ottelun erinomaisesti, vaatii se vielä viimeisen silauksen, että pallo saadaan pussukkaan saakka. Kolmoset tippuivat lopulta tarkkuudella 15/42 ~ 36%, joten toisen puoliajan pussitustahtiin voi olla tyytyväisempi ja samalla myös koko matsin tarkkuus parani arvosanaan välttävä. Myös puolustuksessa on tiedostettava vielä selkeämmin, että jos vastustajan peli perustuu yhden pelaajan osaamiseen, niin hänen ihon alleen on päästävä keinolla millä hyvänsä.

Joukkueella on pari viikkoa syyskautta jäljellä ja 4 kovaa matsia edessä! Toivotaan, että MuKi löytää parhaan tasonsa ja joulua päästään viettämään hymyssä suin.