Suomen Cupissa puolivälieriin!

9.1.2019

MuKin miesten joukkue karisteli sunnuntain M1DB pelin kauhut harteitaan ottamalla vakuuttavan voiton M1DA sarjan Porvoon Tarmosta. Seuraavana onkin vuorossa jo puolivälierä ja vastassa saman sarjatason joukkue Raiders.

Ottelu alkoi tasoitusheitoilla, joissa Make Rautasalo oli päättänyt, että hän ei palloa aio pussukkaan saakka laittaa ja kivitti kolmosensa pitkin levyä. Onneksi jengikaverit auttoivat raukkaa hädässä ja laittoivat kaikki muut 8 heittoa keskelle. Lähtötilanne oli siis 24-0. Ensimmäinen puoliaika oli vaikeaa tarpomista ja Porvoo onnistui puolustuksellaan sumputtamaan peliä hienosti. Puoliajalla game-plan saatiin kuitenkin kuntoon ja ottelu taputeltiin loppuun Mukijengin komennossa. Lopputulos 120-47.

Kuitenkin päivän tärkeintä antia oli Munkassa kiertänyt huhu siitä, että joukkueen jo legendaariseksikin muodostunut henkinen valmentaja Kai Lågas suunnittelee loppukaudeksi paluuta MuKin penkin päähän. Joukkueesta onkin puuttunut koko alkukauden ajan selkäranka, joka sekä kannattelee Mukijengiä vaikeilla hetkillä, että myöskin henkisesti vaikeuttaa vastustajan pelaamista sopivan ilkeillä ja henkilökohtaisilla kommenteilla ottelun tiimellyksessä. Asian tärkeyttä alleviivatakseen voisi jopa sanoa, että Kaiden läsnäolo on heti kolmenpisteen heittojen tipahtamisten jälkeen seuraavaksi tärkein yksittäinen seikka, mikä saattaa kääntää tärkeitäkin otteluita MuKin suuntaan.

Mikäli huhu pitää paikkansa, toivottaa MuKin miesten jengi Kaiden sydämellisesti tervetulleeksi takaisin ruotuun ja penkin päähän jo heti sunnuntaina vierasottelussa Martinlaaksossa!