Suomen Cupissa välieriin!

6.2.2019

Mukijengin tanssimekot oli jätetty kaappiin ja taisteluhaarniska kaivettu esille Cupin puolivälieriä varten. Tasaisesti edenneessä ottelussa hikipisaroita ja tunnetta jätettiin kentälle hieman vastustajaa enemmän ja MuKille kova voitto lukemin 68-64.

Matsi alkoi tasaisesti ja eniten korisukkaa heilutti ottelun parhaana palkittu Tuomas Oksa. Tumella on ollut viime aikoina ongelmia virhevaikeuksien kanssa, mutta tämän ottelun salliva linja sopi hyvin jengin urheilulliselle laiturille ja Tume vartioi koko ottelun ajan Raidersin fyysistä Jordan Jacksia pitäen tämän 10 pisteessä. Siinä ohessa tuli myös vakuuttava tilastorivi 16/6. Toisella jaksolla MuKi onnistui puolustuksen game-planissa mahtavasti ja piti kotijoukkueen 9:ssä pisteessä! Isolle tauolle mentiin numeroissa 31-38.

Kolmannella jaksolla Raidersin väkivahva Derylton Hill väänsi kovia koreja ja nosti joukkueensa väkisin tasoihin. Tästä shokkihoidosta kuitenkin selvittiin aikalisällä ja kolmannen jakson puolivälistä saakka aina ottelun loppuun Mukijengi piti vakuuttavasti johtoasemaa hyppysissään. Fyysisestä ottelusta onnistuttiin kairaamaan voitto myös levypalloissa numeroin 46-44, mikä lienee se kaikista ratkaisevin tekijä voiton kannalta. Varsinkin nelikon Karhunen, Lähdetniemi, Niiranen ja Makarov vaikutus puolustuspäässä ja pelikovuudessa oli erinomaisen suuri.

Voitto tuli siis joukkuepuolustuksen onnistumisilla ja pelikovuudella, mutta hyökkäyspäässä on tällä hetkellä hieman sihti kateissa ja jälleen kaukoheitoissa prosentit ovat erittäin alhaiset hyvistä heittopaikoista huolimatta. Myös syvyyssuuntaan pelaaminen ei ole tarpeeksi terävää ja tilanteiden luominen on aika-ajoin erittäin vaikeaa. Lisäksi ottelun lopussa otetut n. 5 menetystä saivat aikaan valmennuksessa sellaisen fiiliksen, että onko valmennettava joukkue muuttunut yhtä-äkkiä HBA:ksi. Sen verran pahasti happi aivoista näytti olevan kadoksissa. Onneksi nuo menetykset ovat melko harvinaisia jengin taitavalla takamiesosastolla.

MuKi siis eteni voitolla Suomen Cupin välieriin, joka juniorijoukkueelle on melkoisen maittava saavutus. Matkalla on nyt hävitty yhdelle liigajengille, voitettu kaksi 1DA jengiä ja viimeisimpänä yksi 1DB joukkue. Välierissä vastus tulee olemaan ottelun Pyrintö Liiga – FoKoPo voittaja. Mikäli tuo ottelu päättyy kuten voisi olettaa ja Pyrintö Liiga pääsee jatkoon, niin pääsee MuKi haastamaan toista kertaa tällä kaudella yhtä Korisliigan parhaimmista jengeistä. Ja mikäs sen makeampaa voisi olla!!!