U17 EYBL Superfinaalit käyntiin

20.4.2018

MuKin U17-joukkue valmiina lähtöön Eezybasketin tukemana.

MuKin U17-joukkue (2001-02 synt.) matkusti torstaina Vilnaan pelaamaan ikäluokan lopputurnausta. Perjantain avausottelussa länsihelsinkiläiset kohtaavat turnauksen isäntäjoukkueen VKM:n klo 12:00.

MuKi selvisi EYBL:n lopputurnaukseen voittamalla liigan Keski-Euroopan lohkon (CEYBL). Mukavasti kehittynyt munkkalaissikermä pelasi CEYBL:ssä hienon kauden (7-1) ja eteni ensimmäistä kertaa liigan Superfinaaleihin. MuKi on aiemmin pelannut EYBL:n lopputurnauksessa kolme kertaa (99-pojat x 2 ja 00-pojat x 1) ja kerran on seura päässyt jopa finaalin asti, kun liigan hopeamitalit tuotiin Munkkaan 99-poikien toimesta vuonna 2013.

MuKin avausvastustaja on siis Vilnan ykkösjoukkue VKM, jonka MuKi kohtasi edellisen kerran reilu vuosi sitten. Silloin tuloksena oli niukka tappio (56-64) ja nyt joukkue lähtee hakemaan liettualaisista revanssia. MuKin terveystilannekin on hieman parempi ja ainoastaan kaksikko Gustavson & Makarov on lopputurnauksesta sivussa. VKM puolestaan vahvisti joukkuettaan tammikuussa parilla Liettuan U16-maajoukkueen pelaajalla, joten helppoa ei eteneminen seiraavalle kierrokselle tule olemaan. Tosin MuKin kundeilla harvemmin menee pupu pöksyyn eli voitosta joukkue lähtee tosissaan taistelemaan.

Liveseuranta osoitteessa eybl.lv

Myös Viherviisikko tukee joukkueen matkaa EYBL:n lopputurnaukseen.