U19 ja miehet takaisin voittokantaan

4.11.2018

MuKin vanhimmat junnut saivat viikonlopun aikana tappiokierteen poikki ja sekä U19 SM sarjasta, että M1DB:stä kaivettiin selkeät voitot.

Puolustusta on treenattu viimeiset pari viikkoa kovasti ja kaikkien yllätykseksi se näkyi heti kentällä. U19 pelissä MuKi painosti Lahden peräti 36 menetykseen ja juoksi riistoista miellyttävät 44 pistettä. Muutenkin hyökkäys oli tasaista ja heittopaikkoja luotiin hienosti. Mukijengin parhaat ottelussa olivat puolustuksessa hommia painanut Nikolas Gustavson sekä joka paikan höylänä Karri Kortemaa. Lopputulos 98 – 42.

M1DB:ssä vastaan asteli positiivisen alkukauden pelannut ja paljon kokeneita pelaajia omaava EBT. Ottelu alkoi nihkeästi ja palloa ei meinattu saada pussukkaan millään. Kuitenkin hyökkäyspään energiaa tuli vaihdosta peliin n. 95 kilon verran, kun Emil ”Uotsi” Uotila päästettiin irti ja korisukka alkoi heilumaan oikein kunnolla. Hänen ja Make Rautasalon vauhdittamana hyökkäyspää alkoi toimimaan ja sen jälkeen EBT juoksi perässä koko loppuottelun ajan. Lopputulos 112 – 77.

Kotijengi pelasi laajalla materiaalilla ja koko 11 pelaajan rosteri oli plus-miinus tilastoissa välillä 11-21. Suksi luisti siis todella hyvin ja fokus säilyi pääosin erittäin hyvänä ottelun loppuun saakka. Puolustuksessa on tietenkin aina varaa parantaa, mutta hiljaa hyvä tulee.

Tulevana torstaina haaste onkin hieman eri luokkaa, kun Suomen Cupin ensimmäisessä pelissä Munkkiniemeen saapuu Korisliigajengi Salon Vilpas. On mielenkiintoista nähdä, millä tavalla MuKi pystyy tilanteissa Vilpasta haastamaan. Ottelu alkaa Munkkiniemen yhteiskoululla klo 19:00. Tervetuloa kannustamaan molempia joukkueita.