U19-sarjoissa pitkästä aikaa tupla-W

9.2.2018

A-poikien urakka jatkui viime viikonloppuna kahdella pelillä kotisalissa. Vastassa olivat VK1-sarjassa Tampereen Pyrintö ja SM-sarjassa Lahti. Molemmista peleistä onnistuttiin kaivamaan voitot heikoista ensimmäisistä puoliajoista huolimatta.

Matsi Pyrintöä vastaan oli odotetusti peleistä se kovatasoisempi ja koska MuKijengi oli kasattu seuran -01 ja -02 pojista, joutuivat he venymään ottelussa parhaimpaansa. Ensimmäisellä puoliajalla kokemuksen puute näkyikin pienenä arkailuna kentällä eikä itseluottamusta meinannut löytyä pallon kuljettamista ja syöttämistä varten. Pyrintö puolusti äärimmäisen aggressiivisesti ja kotijengi oli hätää kärsimässä.

Toiselle puoliajalle juoni muuttui kuitenkin täysin päinvastaiseksi, kun nuoret mukilaiset rupesivat antamaan korin alla samalla mitalla takaisin ja kolkit tippuivat hyökkäyspäässä hyvällä prosentilla pussukkaan. Ottelu kulminoitui Elmo Eräkankaan tasatilanteessa naulaamaan kolmoseen vajaa minuutti ennen täyttä aikaa. Siitä vierasjengi ei enää hyvistä yrityksistä huolimatta toipunut. Lopputulos 70-66

SM-pelissä Lahdella oli loukkaantumisista johtuvia poissaoloja ja se valitettavasti vaikutti kotijengin asenteen pelin ensimmäisellä puoliajalla. Kummassakaan kenttäpäädyssä ei oltu mukana täydellä iskulla ja se näkyi taululla. Onneksi toiselle puoliajalle asenne löytyi ja Lahti saikin kolmannella jaksolla aikaiseksi yhden pelitilannekorin ja kaksi pistettä, ottelu ratkesi siihen. Tällä kaudella ensimmäistä kertaa SM-jengin mukana ollut Max Salonen teki kovilla heitoilla 16 pinnaa hyvän puolustuksen lisäksi ja oli selkeästi kotijengin parhaimmistoa. Lopputulos 85-48.