U19 SM ja M1DA sarjoissa kaudet avattu

15.10.2019

Emppu Uotila on kehittynyt kesällä hurjasti ja alkukausi on mennyt vahvasti. M1DA:ssa nuorimies on ollut jengin kantavia voimia ja Korisliigassakin debyytti on jo tehty KTP:n paidassa. Erikoismaininta vielä Biisonit ottelun hienon teknisen virheen johdosta, on mahtavaa nähdä että luonnetta alkaa jo joiltakin löytymään. Kuva Janos Uotila

MuKin U19 rinki sekä M1DA jengi treenaavat yhdessä läpi kauden ja molemmissa proggiksissa kausi on saatu hienosti käyntiin. U19 on aloittanut kauden kahdella matsilla Helsingin päässä ja molemmissa peleissä yhteistoiminta on hioutunut parempaan suuntaan. M1DA jengin osalta sen sijaan takana on reissu Jyväskylään ja kotiavaus Kisiksellä, joista molemmissa peleissä on saanut vääntää voitosta viimeiselle minuutille saakka!

U19 SM sarjassa joukkue on asettanut tavoitteeksi sarjan voittamisen ja toistaiseksi pelillinen ilme on ollut asiallinen. Karsinnoissa vastassa oli ensin Pyrintö 2 ja sen jälkeen OBA, joista molemmista peleistä pystyttiin ottamaan lopulta helpohkot voitot. SM sarja taas on alkanut ensin Lahtea ja sitten paikallisväännöllä Sykkiä vastaan, joissa molemmista peleistä on irronnut reilut voitot parinkymmenen pisteen erolla. MuKilla on sarjaan oikein asiallinen joukkue, mutta varaa isoon loukkaantumissumaan ei ole sillä jengin 2001-2002 syntyneiden runko on ainoastaan 7 pelimiehen kokoinen. Toki mukana on myös kourallinen nuorempia pelimiehiä, jotka pystyvät erittäinkin solideihin otteisiin U19 pelikentillä. Nähtäväksi jää, mitä kausi tuo tullessaan ja millä tavalla uusiin pelillisiin rooleihin kasvetaan. Jengin kausi jatkuu seuraavaksi kotiotteluilla Katajaa sekä Vilpasta vastaan. Sarja on ennakkoon suhteellisen tasainen ja moni joukkue tulee taistelemaan pudotuspelipaikasta.

M1DA:ssa nousijajoukkue on taas asettanut tavoitteeksi pleijaripaikan ja sitä varten jokaisessa matsissa on saatava koneistosta irti kaikki mahdollinen, että voitoista pystytään taistelemaan. Ensimmäiset kaksi peliä ovat antaneet signaalia siitä, että sarja on tasoltaan erinomainen mittari nuorelle Mukijengille. Molemmissa peleissä ratsailla oleva jengi on vaihtunut useamman kerran matsin aikana ja voitto on jaettu vasta viimeisten minuuttien aikana. Jyväskylässä JBA:ta vastaan kaikki tärkeät pallot kääntyivät MuKin suuntaan ja viimeisten minuuttien kovat heitot laitettiin pussukkaan, kun taas kotona Biisoneita vastaan kävi täysin päinvastaisesti ja viimeisen kolmen minuutin aikana helppojakaan heittoja ei saatu survottua telineeseen ja kokeneempi vierasjoukkue pääsi nautiskelemaan voitosta. Myös tuomarilinja vaihtui puoliajalla totaalisesti ja virheiden puhaltaminen lopetettiin lähes täysin. Tuohon Biisonit mukautuivat erinomaisesti, mutta Mukijengi keskittyi saunomiseen ja fokus katosi tekemisestä. Jos annetaan lupa läimiä, on siihen kyettävä reagoimaan jatkossa myös itse.

Valmennuksen osalta toissa kaudella hävinnyt pilli ei ole löytynyt vieläkään, mutta syksyn tulosta huolimatta energiat sekä lähtökohtainen positiivisuus on yllättävänkin korkealla tasolla. Ei auta kuin ihmetellä.

The only thing that makes life possible is permanent, intolerable uncertainty: not knowing what comes next.”

 

// J.T