VK1-sarjassa Hongalta jo kauden toinen selkäsauna

22.1.2018

MuKin A-pojat kärsivät avauskierroksen tavoin tappion Tapiolan Hongalle ja tippuivat tasaisessa sarjassa nyt neljänneksi seitsemällä voitolla ja neljällä tappiolla. Otteluita on jäljellä vielä reilusti ja peliotteiden tulee parantua, mikäli paikka Final 4 turnaukseen halutaan saavuttaa ja sarjan voitosta päästä vielä kamppailemaan.

Ottelu alkoi katastrofaalisesti Hongan viedessä pallot käsistä ja juostessa leijappeja MuKijengin päätyyn. Pelaajavaihdoksilla kentälle saatiin ryhtiä ja ensimmäinen neljännes jopa voitettiin 19-16. Sen jälkeen Honka kuitenkin porhalsi ohi ja MuKi tuli askeleen takana koko loppuottelun ajan, eikä missään vaiheessa päässyt enää johtoasemaan. Honka pelasi hyvin, oli aktiivinen ja aggressiivinen sekä käytti sallivaa tuomarilinjaa täydellisesti hyväkseen ottamalla kotijengin liukkaalta takakentältä vauhdin pois ronskeilla hand-check opeilla. Honka myös halusi voittaa erittäin paljon ja nuoret miehet olivatkin ottelun jälkeen todella tyytyväisen näköisiä. Näin se kuuluu ollakin ja oikea joukkue vei sarjapisteet ottelusta mukaansa.

MuKin kannalta huolestuttavaa oli se, että tunnetta ei meinattu millään saada ottelun vaatimalle tasolle ja itsekuri kentällä syntyi jälleen valmentajan sytyttämänä. Ottelun alussa pelaajia ei tuntunut kiinnostavan olla kentällä laisinkaan. Näin se ei kuuluisi olla, vaan pelaajien pitäisi aina haluta voittaa jokainen kaksinkamppailu ja sitä kautta jokainen tilanne, ja valmentajan tehtävä tulisi olla ottelun taktisesta puolesta huolehtiminen. Parhaassa mahdollisessa tapauksessa valmentajan tehtävä on istuskella penkillä ja tehdä ei mitään. Työ tehdään treeneissä.

Otteluihin asennoituminen, sekä vastustajan kunnioittaminen on nyt saatava jatkossa kuntoon, mikäli halutaan jokaisessa pelissä saada fiilikset ylös ja itseluottamus nousuun. Lauantaisessa pelissä kävi juuri päinvastoin. Pelattavan sarjan nimi ei määritä ottelun tasoa tai tärkeyttä.