B-pojat pelanneet yläkanttiin

18.12.2017

Joel Junttila on pyörittänyt MuKin peliä nousujohteisesti.
Joel Junttila on pyörittänyt MuKin peliä nousujohteisesti.

Vaikka MuKin alle 16-vuotiaiden joukkue on B-poikien sarjassa tällä hetkellä kuudentena niin silti voidaan puhua hienósti menneestä syyskierroksesta. Joukkue on pelannut talven edetessä nousujohteisesti ja moni pelaaja on ottanut selkeitä steppejä eteenpäin. Jos pari niukkaa tappiota olisi kääntynyt voitoksi niin joukkue olisi pudotuspeliviivan yläpuolella.

MuKin B-pojat ovat olleet kasassa vasta alkusyksystä lähtien eikä joukkueelle asetettu turhan kovia tavoitteita, kun syksyn pelit alkoivat. Joukkue kuitenkin pelasi lupauksia antavasti voittamalla Tallink Turnauksen kilpasarjan ja MuKijengi rankattiin muiden joukkueiden valmentajien toimesta SM-karsintojen 6. parhaaksi joukkueeksi. Syksyn SM-pelit ovat todistaneet näiden valmentajien asiantuntemuksen, sillä MuKi on juuri tuolla kuudennella sijalla, kun BSM-sarja on puolivälissä.

JP Eräkankaan valmentama joukkue on petrannut peliään joka kierroksella. Vastuu joukkueen sisällä on jakaantunut tasaisemmin ja uusia ratkaisijoita tuntuu löytyvän joka peliin. Myös ensimmäisen vuoden B-junnut (-03) ovat ilahduttavasti nostaneet tasoaan ja rohkaistuneet vääntämään nollakakkosten kanssa. Mikäli joukkue pysyy terveenä ja kehittyy samaa vauhtia kuin syksylläkin niin pojat taistelevat keväällä tosissaan pääsystä pudotuspeleihin.

Joukkueen SM-pelit jatkuvat tammikuun loppupuolella kotipelillä TuNMKY:tä vastaan. Kuun puolivälissä kolme joukkueen 02-poikaa (Elmo Eräkangas, Rafin Jahan ja Jimmy Lindström) lähtevät MuKin 01-poikien kanssa Budapestiin pelaamaan CEYBL:n U17-sarjaa, joten kaikille on tiedossa monenlaista haastetta.