Joulutauko takana ja U19-sarjat käyntiin

7.1.2018

Filemon Halmesmäki pelasi ensimmäisen ottelunsa MuKissa ja hyvin pelasikin.
Filemon Halmesmäki pelasi ensimmäisen ottelunsa MuKissa ja hyvin pelasikin.
Myös Aakko Petersen palasi SM-parketille lähes parin vuoden tauon jälkeen.
Myös Aakko Petersen palasi SM-parketille lähes parin vuoden tauon jälkeen.
Emil Uotila ja Oskari Koskela olivat vireessä ASM-pelissä Kouvoja vastaan. (Kuvat: Mikko Kortemaa)
Emil Uotila ja Oskari Koskela olivat vireessä ASM-pelissä Kouvoja vastaan. (Kuvat: Mikko Kortemaa)

Akut on nyt ladattu ja kinkut syöty, kun MuKin A-pojat jatkavat taivaltaan äärimmäisen aurinkoisessa ja valon täyteisessä Helsingin talvessa kohti kevään haasteita. Ensimmäiset pelit olivat tarjolla heti loppiaisviikonloppuna, kun SM-sarjassa lauantaina Kouvot matkusti Munkkiniemeen ja sunnuntaina VK1-jengi kohtasi Helsinki Rocksin Pirkkolassa.

Säännöt sallivat nyt loppukauden ajan pelaajien mielipuolisen siirtelyn sarjatasolta toiselle ja sehän valmennusta miellyttää. MuKijengin A-harjoitusryhmä koostuu 35 pelaajasta, mutta koska n. 20-30% materiaalista on aina joko sairasteluiden, pikkukolhujen tai isompienkin takia sivussa ja M1DB aiheuttaa omat haasteensa, niin pelaajien vapaa siirtely mahdollistaa rosterien suunnittelun optimaalisesti siten, että mahdollisimman moni pelaaja pääsee kantamaan vastuuta kauden edetessä. MuKivalmennus ei pystykään korostamaan liikaa sitä halveksunnan määrää, jota uusi täksi kaudeksi tullut sääntömuutos aiheutti. Ei ole kenenkään etu, että alkukauden ajan kokoonpanojen vaihtaminen sarjojen välillä on kiellettyä. Varsinkin kun kyseinen sääntö koskettaa käytännössä esimerkiksi tällä kaudella kahta joukkuetta koko härmänmaassa. Toivottavasti tuosta pelaajakekehitystä rajoittavasta säännöstä päästään nopeasti eroon.

SM-peli alkoi kotijengin komennossa ja sama sävel jatkui puoliajalle saakka. Eroa saatiin lyötyä yli 20 pistettä ja hyökkäys soljui mukavasti 60 pisteen edestä. Toisella puoliajalla tilanne tasoittui ja MuKin hyökkäyksen taso laski sen verran, että eroa ei kasvatettu enempää. Kouvot ei kuitenkaan missään vaiheessa käynyt paljoa tuota 20 pistettä lähempänä. Lopputulos 94-71. SM-debyytin tämän kauden osalta teki viisikollinen pelaajia, Petersen, Dahlberg, Saranen, Lecklin sekä Niiranen. Jätkät pelasivat hyvin ja täyttivät paikkansa hienosti. Eritoten Aakon paluu riveihin sitkeän alaraajavamman jäljiltä lämmitti valmennuksen mieltä. Kentän kinginä hääri triplatuplaan yltänyt Make Rautasalo, myös Emppu Uotilan hyökkäyspää kulki mukavasti. Puolustuspäässä joukkueelle jäi ”hiukan” parantamisen varaa.

Kuitenkin isoin energiapakkaus kentälle saatiin naapuriseurasta, kun Filemon Halmesmäki vaihtoi MuKi-väreihin joulutauon aikana. Filzu paukuttikin heti jenginsä kovimman pistemäärän ja pelasi äärimmäisen ennakkoluulottomasti. Nuori mies tuo jatkossa satavarmasti lisää laatua treeneihin sekä kilpailua taisteluun pelipaikoista.

VK1-pelissä sunnuntaina rosteri kasattiin MuKin -01 ja -02 syntyneistä pojista, jotka lähtevät tulevaksi viikonlopuksi EYBL-turnaukseen Budapestiin. Vastassa oli kokoonpanoaan myös muokannut Rocks Valkoinen. Ottelu oli tasaista vääntöä ensimmäisen puoliajan loppuun saakka, kunnes Rocks sai pienen runin ja meni 5 pisteen taukojohtoon. Sama toistui kolmannen jakson alussa ja sen jälkeen ero pyöri loppupelin 7-15 pisteen välissä. Iskuetäisyydelle MuKijengi ei enää päässyt ja loppulukemat kirjattiin 70-59.

Ottelu oli kokonaisuudessaan erittäin tärkeä ja kehityskohteet alkuviikon treenaamiseen oli helppo havaita. Suurimmat höyryt saatiin nyt päästettyä koneesta ja varmasti perjantaina Budapestissa nähdään yhteispeliltään paremmin klikkaava jengi. Joukkue pelasi ensimmäistä kertaa yhdessä sitten viime vuoden huhtikuun ja pari pelaajaa oli ensimmäistä kertaa rivissä loukkaantumisten jäljiltä. Myös -02 syntynyt Jimmy Lindström pelasi ensimmäisen AVK-pelin ja pärjäsi tontillaan mukavasti. Ottelussa oli paljon hyvää ja paremmalla heittopelillä matsi olisi voinut vaikka kääntyä nuorelle MuKijengille. Korin alla Rocksin Aleksi Liukko oli kuitenkin liian rutinoitunut ja teki leijappien viimeistelystä turhan vaikeaa. Kaiken kaikkiaan ajoittaisesta sekoilusta ja ailahtelevasta tasosta huolimatta onnistunut kenraali MuKilta.