Taisteluvoitto sarjakolmosesta

7.1.2018

Tuomas Oksa pelasi loistopelin PeU Basketia vastaan. (arkistokuva)
Tuomas Oksa pelasi loistopelin PeU Basketia vastaan. (arkistokuva)
Samaa oli tekemässä Okko Ailio, mutta virhetili täyttyi turhan nopeasti. (arkistokuva)
Samaa oli tekemässä Okko Ailio, mutta virhetili täyttyi turhan nopeasti. (arkistokuva)

Miesten M1DB jatkui tauon jälkeen Munkkiniemessä, kun MuKin niskaan sarjataulukossa hengittänyt PeU Basket vieraili yhteiskoululla. Kokenut vierasjoukkue teki MuKin pelaamisen vaikeaksi, mutta toisella puoliajalla munkkalaiset saivat pelijuonesta kiinni ja samalla arvokkaat sarjapisteet jäivät Munkkaan.

Ensimmäiset pelit joulutauon jälkeen ovat yleensä vaikeita. Treenaamisesta pidetään hieman taukoa ja sen johdosta pelituntuma on kadoksissa eikä viimeistelytarkkuudessakaan ole hurraamista. Joillakin saattaa joulukinkku tai suklaakonvehdit vielä painaa vatsan pohjalla, mutta sellaista se taitaa olla lähes jokaisella jengillä.

MuKin ja PeU Basketin ensimmäiset neljännekset olivat juuri sitä joulutauon jälkeistä korista, eli huonoa viimeistelyä ja pelisuunnitelman toteutusta. Kotijoukkueen heitot jäivät vuorollaan lyhyiksi ja PeU:n hyvin kasassa pysynyt sekä useita screenejä vaihtanut miespuolustus teki MuKin koritehtailusta erittäin vaikeaa. MuKi tyytyi perniöläisten tempon kontrollointiin eikä normaalia vauhdinpitoa päästy näkemään. Puoliaikatauolle mentiin niukassa vierasjohdossa 28-29.

Kolmas jakso käynnistyi sitten täysin eri meiningillä. MuKi nosti puolustuksensa koko kentällä haluten muuttaa pelin tempoa itselleen suotuisaksi. Prässi tuottikin tulosta ja vajaassa kolmessa minuutissa MuKi oli nykäissyt 10-0 runin ja peliin oli tullut roppakaupalla sähäkkyyttä lisää. PeU kuitenkin nousi lähes tasoihin jakson puolivälissä lähinnä vierailijoiden kanadalaisen Kashrell Lawrencen vapaaheittojen ansiosta. Mies tuntui pääsevän vapariviivalle jokaisen ”pallo kainaloon ja korille” tilanteen jälkeen ja neljänneksen aikana mies pussitti vaparinsa 7/8. Kolmas jakso päättyi kuitenkin kotijoukkueen viime hetken nykäisyyn, jonka arkkitehteinä toimivat ”Lepyskin LeBronit” Markus Rautasalo ja Emil Uotila, jotka tekivät quarterin loppuun yhteensä 8 pistettä ja MuKi lähti viimeiselle kympille tilanteesta 51-42.

MuKi ei antanut enää vierailijoille mahdollisuutta voittoon, sillä niin pitävää ja liikkuvaa joukkueen puolustus oli viimeisellä jaksolla. Paine pallossa oli tiukkaa eikä heittäjille annettu tuumaakaan tilaa. Vastustajan heitot olivat häirittyjä ja kotijoukkue sai haalittua myös levypallot hyvin näppeihinsä. Hyökkäyspäässä MuKi pääsi aktiivisen liikkumisen ansiosta paremmin korille ja suuremmalla rotaatiolla pelannut MuKijengi näytti lopussa selkeästi energisemmältä joukkueelta. MuKille arvokas päänahka hyvässä vireessä olevasta Peu Basketista ja voiton (71-61) ansiosta hajurako sarjan 3. ja 4. oleviin joukkueisiin (HNMKY & PeU) kasvoi kuuden pisteen suuruiseksi.

MuKin ykköstykiksi nousi alkuviikosta U18-maajoukkueen penkillä Baltic Sea Cupissa istunut Tuomas Oksa. Näyttöhaluja uhkunut Tume viimeisteli pisteensä (15) tarkasti ja puolusti, kuten aina, erittäin fiksusti ja nöyrästi. Jokainen joukkue tarvitsee pelaajia, jotka asettavat joukkueen itsensä yläpuolelle ja Tuomas Oksa on loistava esimerkki sellaisesta pelaajasta. Samantyylinen pelaaja on myös Okko Ailio, joka aloitti ottelun vahvasti, mutta virhevaikeudet vähensivät pojan peliminuutteja ratkaisevasti. Niin Okko kuin Tumekin (ja Panu Pursiainen, yksi joukkuepelaaja lisää) liimasivat vuorotellen M1DB:n tarkimman 3pt.-heittäjän Samu Kaaresvirran täysin, eikä vuosikausia korisliigaa pelannut herrasmies saanut lopulta merkintöjä pistesakkeeseensa. Myös nuori (-01) Touko Tainamo voi olla tyytyväinen peliinsä. Pitkäraajainen ”Toke” nosteli tärkeitä pisteitä korin alta ja torjui kahdesti vastustajan heiton, kun ottelua ratkottiin viimeisellä jaksolla.

M1DB jatkuu MuKin osalta edelleen Munkassa, kun nousukuntoinen Raholan Pyrkivä ajelee kolmostietä alaspäin ensi sunnuntaina. Kokenut ja kookas RaPy ryhmittyy ensimmäkseen paikkapuolustukseen, joten MuKin ensi viikon treenit on jo suunniteltu. Tervetuloa tsekkaamaan miten paikkahyökkäys toimii 14.1. klo 15:00.