Biisonilauma vyöryi yli MuKin

28.1.2018

Panu Pursiainen näytti kokemuksen merkityksen fyysistä Bisonsia vastaan. Mies jäi vain hieman yksin tilanteissa, joissa apuja olisi tarvittu.
Panu Pursiainen näytti kokemuksen merkityksen fyysistä Bisonsia vastaan. Mies jäi vain hieman yksin tilanteissa, joissa apuja olisi tarvittu.

MuKi ei pystynyt laittamaan fyysistä LoKoKo Bisonsia kuriin M1DB:n kärkikamppailussa. Nuori MuKijengi taisteli hyvin läpi ottelun, mutta paremmalleen joukkue ei voinut mitään.

Lähtökohdat ottelulle olivat selvät, voittaja nappaisi vahvan otteen runkosarjan voittoon ja kotietuun pudotuspelien loppuun saakka. Ilmeisesti ottelun merkitys pyöri joidenkin mukilaisten mielessä ottelun alkuminuuteilla, sillä korin alta nosteltiin helpoistakin paikoista ohi ja puolustuspäässä nukahdeltiin tilanteissa, jotka oli pelisuunnitelmassa käyty läpi. Korin alla oli vaikeuksia kummassakin kenttäpäädyssä ja toimivan viisikon löytämisessä oli haasteita. Joukkue kuitenkin ryhdistäytyi ja pääsi otteluun mukaan tiivistyneen puolustuksen ansiosta. Tuoreilla jaloilla peliin tullut Markus Rautasalo ajeli muutaman kerran korille todella näyttävästi ja puoliajalla MuKi oli perässä 39-46, mutta kuitenkin pelissä vielä hyvin mukana.

Toiselle puoliajalle MuKi kokeili pienempää viisikkoa ja ”small ballilla” joukkue saikin Biisoneita hieman sekaisin, mutta tovin kuluttua vieraat mylläsivät kotijoukkueen korin alla mielin määrin. Jättiläisen kokoinen ”Petsku” Ruutiainen ja urheilullinen Joshua Caldwell olivat kotijoukkueelle ylivoimaisia pysäytettäviä ja kovasta yrityksestä huolimatta MuKi ei saanut vieraita enää kiinni.

Bisons osoitti olevansa laatujoukkue ja vain ihme estää heidän nousunsa ylempään divisioonaan kauden päätteeksi. Joukkue on kookas, urheilullinen, taitava ja hyvin valmennettu, joten kun jengi vielä vahvistuu Ville Mäkäläisellä ja isolla jenkillä, niin siinä onkin muilla tekemistä. MuKi yritti laittaa kampoihin, mutta kotijoukkue oli numeron tai kaksi liian pieni useammalla pelipaikalla. Kun heittopelikään ei ollut priimaa niin loimaalaiset veivät sarjapisteet ansaitusti mukanaan tuloksella 81-97.

MuKin parhaita olivat kokenut ja luotettava Panu Pursiainen, liukkaasti skorannut Robin Åvist ja eilisen Rocks-pelin tapaan urakoinut Tuomas Oksa. Myös Markus Rautasalo näytti pystyvänsä puhkomaan vastustajan puolustusta mielin määrin.

MuKi saa huilata nyt parisen viikkoa ennen seuraavaa divariottelua, joka pelataan Munkassa 11.2.