Ponneton esitys pahaan paikkaan

11.2.2018


MuKin miesten joukkueelta on paras vire kateissa. Kauden ensimmäinen tappioputki on nyt kahden ottelun mittainen, mutta huolestuttavampaa on joukkueen tämän hetkinen pelaaminen. HyPo tuli Munkkaan intoa puhkuen ja vei sarjapisteet ansaitusti mukanaan.

MuKi oli kuin tuuliajolla ottelun ensimmäiset minuutit. Vastustaja teki koreja tavalla, joita oli läpikäyty kotijoukkueen harjoituksissa. Tämä kieli keskittymisen olleen aivan jossain muualla kuin hallilla ja muutaman minuutin jälkeen vierasjoukkue oli jo reilussa johdossa.

MuKi oli koko pelin ajan takaa-ajo asemassa ja neljännellä jaksolla joukkue nousi pienellä viisikolla vielä tasoihin ajassa 37:10 (69-69), mutta loppuun asti ei kiri enää kantanut ja voittoa enemmän halunnut Ponteva vei ottelun nimiinsä 69-76.

HyPo puolusti hyvin, pelasi energisesti ja joukkueen jenkkivahvistus D'Von Campbell oli liikaa kotijoukkueelle. Campbellin kanssa tehtiin suuri määrä puolustusvirheitä ja osaksi näiden ansiosta miehen pistesaldo nousi 34:ään. MuKi meni screenejä hänen kanssaan väärältä puolelta, pallonskriinitilanteissa annettiin tilaa, hänestä lähdettiin auttamaan puolustusrotaatiossa tai kun hänet piti pelata yli, niin se unohtui... Liian monta kertaa MuKi tunaroi hänen kanssaan ja kaveri rokotti niistä lähes joka kerta.

Vaikka tappio aina kismittää niin tällä kertaa suuremman huolen aiheena on joukkueen pelaaminen. Vire on selkeästi kateissa eikä siitä voi syyttää kahden aloitusviisikon pelaajan poissaoloja. Kelpo pelaajia joukkueesta kyllä löytyy ja nyt olisi tarjolla loukkaantumisten johdosta enemmän roolia. Se pitäisi pystyä ottamaan vastaan näyttöhaluja uhkuen, mutta samaa flegmaattisuutta on nähtävissä myös A-poikien SM-otteluissa. Valmennusstaffin on nyt syytä miettiä miten vireystila saadaan takaisin ylös ja samalla kadoksissa ollut peli-ilme energiseksi.