B-pojille upea voitto

11.2.2018

Rafin Jahan oli liekeissä Sykkiä vastaan.
Rafin Jahan oli liekeissä Sykkiä vastaan.

Jos oli A-pojilla hieman nihkeämpi viikonloppu niin B-pojat puolestaan näyttivät parastaan Sykkiä vastaan. Sarjakolmonen kaatui MuKin käsittelyssä 93-76 ja munkkalaiset taistelevat edelleen pudotuspelipaikasta.

Edellisellä kierroksella MuKi kärsi tappion Tampereella, mutta sitä ennen MuKi oli voittanut sarjataulukossa ylempänä majailelvat Äänekosken Huiman ja Kaarinan Uran. Nyt sunnuntaina MuKin nousukunnon joutui kokemaan naapuriseura Sykki, joka ei pystynyt vastaan kotijoukkueen irtiottoon kolmannella jaksolla.

Ensimmäinen puoliaika edettiin tasatahtiin, eikä kumpikaan joukkue päässyt nykäisemään piste-eroa. MuKin itseluottamus tosin nousi ottelun edetessä, kun joukkue huomasi pärjäävänsä yhtä sarjan mitalisuosikkia vastaan. Kolmannella kympillä MuKijengin hurmos vaan yltyi ja joukkue repäisi jakson puolivälissä jo 15 pisteen etumatkan. Sykki kuitenkin kavensi eron 10 pinnaan, kun viimeiselle neljännekselle lähdettiin.

Sykki siirtyi heti jakson alussa aggressiiviseen 1-3-1 paikkapuolustukseen ja sai aktiivisella liikkeellään aiheutettua MuKille muutaman helpohkon pallonmenetyksen, mutta silloin kun pallo saatiin syötetyksi vapaalle pelaajalle niin tuloksena oli avoin 3pt-heitto. Näitä kaukoheittoja MuKijengi sitten upottikin ottelun aikana peräti 17 kpl ja kun onnistumisprosenttikin oli 45 niin voidaan puhua hyvästä heittopäivästä. MuKi heitti monta ”däggeriä” viimeisellä jaksolla aina silloin, kun vastustaja oli käynnistämässä loppukiriään. Lopulta taululla komeilivat luvut 93-76.

Munkkalaiset onnistuivat hienosti joukkueena ja varsinkin Karo Kähärän +/- tilasto on jälleen mukavaa luettavaa (+40). MuKin maajoukkuemiehet Jahan ja Eräkangas pelasivat vahvan ottelun ja hyvää taustatukea he saivat mm. Akseli Karppiselta, Jimmy Lindströmiltä ja Niko Österlundilta.

Seuraavan kerran MuKin B-pojat ovat parketilla vasta maaliskuun puolella (2.3.) ja silloin TuNMKY vierailee Munkassa.