A-pojille voitot kovan väännön jälkeen

12.2.2018

Eetu Lähdetniemi tekaisi komean tupla-tuplan (10/19) Kaarinassa.
Eetu Lähdetniemi tekaisi komean tupla-tuplan (10/19) Kaarinassa.
Aron Dahlberg oli puolestaan lähellä tripla-tuplaa (15/9/6) Espoossa.
Aron Dahlberg oli puolestaan lähellä tripla-tuplaa (15/9/6) Espoossa.

MuKi pelasi viikonloppuna U19-sarjojen ottelut Kaarinassa ja Espoossa. Munkkalaiset ottivat voitot kotiin kummassakin ottelussa, mutta helpolla ne eivät tulleet.

Kaarinassa ASM-peli lähti liikkeelle hyvin ja aktiivisesti. Puolustuksessa Ura pakotettiin vaikeisiin ratkaisuihin ja hyökkäyksessä mentiin ryminällä irtopalloihin ja sitä kautta saatiin helppoja kolmenpisteenheittoja upotettua pussin pohjalle. Kuitenkin erän loppua kohden kotijoukkue pääsi enemmän peliin mukaan ja kavensi eron puoliajalla yhteen pisteeseen. Kolmannella jaksolla rymisteltiin puolustuksessa kaikilla voimilla ja pidettiin kotijoukkue yhdeksässä pisteessä ja ero kasvoi reiluun 10 pisteeseen, missä se pyöri loppumatsin ajan. Voittolukemat 65-75 MuKille.

Ura on parantanut peliään hienosti alkukaudesta. Munkkiniemessä marraskuussa käydyssä ottelussa tempo oli olematon ja ottelussa käveltiin tilanteista toiseen ilman minkäänlaista kilpailua. Nyt kotijengin puolustus oli aktiivista ja tilanteet pelattiin kovaa. Hyökkäys on rakennettu hienosti isojen miesten Savonvirta & Sällylä varaan ja erilaisia palloskriinejä juostaan ottelun alusta loppuun johdonmukaisesti. Jos Ura olisi osunut kolmosissaan edes kohtuullisesti, olisivat pisteet saattaneet jäädä Kaarinaan. MuKin onneksi raudat kolisivat nyt lähes poikkeuksetta.

MuKi oli jättänyt alkukaudella pointin vastuuta SM-jengissä kantaneet pelaajat (Timonen, Rautasalo, Marttinen, Suokas, Tuononen) eri syiden takia kotiin, joten pelintekovastuuta oli tarjolla muille pelaajille. Ajoittain tilanteita saatiin luotua hyvin, mutta valitettavasti pelirohkeus ja itseluottamus sekä tietynlainen rämäpäisyys puuttui pääosin otteista ja peli oli aikamoista tervanjuontia hyökkäyspäässä. Onneksi puolustuksen taso riitti voittoon saakka. 

Tapiolan urheiluhallilla pelattiin puolestaan AVK1-ottelu Honka 2:sta vastaan. MuKin runko koostui enimmäkseen 01-pojista, kuten myös vastustajankin kokoonpano. Ottelu alkoi vieraiden komennossa (5-19), mutta virhevaikeudet ja lihaskrampit sekoittivat MuKin pelaamista, joten Honka 2 imaisi piste-eron kiinni puoliaikaan mennessä (34-36).

Tauon jälkeen MuKin hieman avoin puolustus tiivistyi ja tila korin alla väheni. Honka ajautui vaikeisiin tilanteisiin, joista länsi-helsinkiläiset rokottivat riistojen päätteeksi useammalla nopealla hyökkäyksellä ja loppunumeroiksi muodostui 59-82.