Voitto Vantaalta – vielä parannettavaa

19.2.2018

Markus "Speedy" Rautasalo oli vauhdissa Vantaalla.
Markus "Speedy" Rautasalo oli vauhdissa Vantaalla.

Miesten 1B-divisioona jatkui sunnuntaina MuKin osalta Martsarissa. Kauden avauspelinsä voittanut PuHu oli hävinnyt sen jälkeen 17 ottelua putkeen, mutta joukkue pelasi taistellen MuKia vastaan. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä vieraat veivät sarjapisteet Munkkaan nihkeällä pelillä.

MuKijengin kokoonpanoon on merkattu 26 pelaajaa, mutta Vantaalle saatiin paikalle vain 10 kaveria. Abi-risteilyt, vanhojentanssijatkot, hiihtolomareissut ja loukkaantumiset/sairastelut olivat rokottaneet MuKin rosteria isolla kädellä. Pelikamat vetivät ylleen myös pitkän tauon jälkeen puolikuntoiset Riku Halmesmäki ja Enzo Kaminen, jotta pelimiehiä saataisiin tarpeeksi merkattua pöytäkirjaan.

MuKi nykäisi ottelun ensimmäiset minuutit selkeästi nimiinsä, mutta kotijoukkue ei heittänyt kirvestä kaivoon, vaan nousi peliin mukaan sähäkällä hand off -hyökkäyksellään. MuKin puolustus oli kuin juuri pelatusta NBA:n rising stars -ottelusta, eli siitä ei ollut tietoakaan. PuHu teki koreja milloin huvitti ja MuKin tavoitteeksi asettama max 50 pistettä oli PuHulla melkein kasassa jo puoliaikaan mennessä (43-52).

Munkkalaisten puolustus hieman tiivistyi kolmannen jakson alkuun ja piste-ero kasvoi yli 20:n, missä se pysyi ottelun loppuun saakka. Viimeiset hetket eivät tasollisesti olleet loistokkaita ja ilman suurempaa ”eforttia” ottelu päättyi lukemiin 74-94.

MuKin ja kentän ylivoimainen ykkönen oli Markus Rautasalo, joka muiden pelinrakentajien poissaollessa otti homman haltuunsa. Vikkelä ja taitava takamies nakutti 26 pistettä erittäin hyvillä onnistumisprosenteilla. Myös Tuomas Oksa (16/2) ja Eetu Lähdetniemi (10/9) voivat olla iltapuhteeseensa tyytyväisiä. Pirteä yllättäjä oli myös Rikhard Halmesmäki, joka eri loukkaantumisista johtuen pelasi viimeksi kunnon ottelun joulukuussa 2016. Urheilullinen Riku oli aktiivinen puolustuspäässä ja tekaisi siinä sivussa myös 11 pistettä.

Kisapoikien pelit jatkuvat tulevana perjantai-iltana, kun KaU vierailee Munkassa. Kyseessä on MuKin kauden viimeinen runkosarjan kotiottelu ja ylösheitto tapahtuu klo 19:00. Tervetuloa paikan päälle kannustamaan.