MuKin kausi 2018-2019 ready to rock!

21.9.2018

Toimitus palailee pikkuhiljaa kesälomalta sorvin ääreen ja samalla voidaan virallisesti todeta syksyn ja sitä kautta uuden koriskauden saapuneeksi! Joukkueet ovat toki treenanneet ahkerasti koko kesän ja osa joukkueista on jo aloittanut sarjakautensakin.

Mukin U14 joukkue koostuu tulevalla kaudella n. 20 innokkaasta -05 & -06 pojasta ja he osallistuvat useampaan alueen sarjaan sekä myös BBBL:lään. Joukkue on täynnä intoa ja tavoitteena on lunastaa lippu kevään C-poikien SM-sarjaan. Nuoremman ikäluokan muodostaessa ison osan joukkueesta on tavoite samalla haastava, mutta varmasti saavutettavissa. BBBL:lään jengi lähtee taas hakemaan uusia kokemuksia ja kovia kansainvälisiä pelejä. Turnaukset ovatkin varmasti monille pelaajille sekä valmennukselle kauden hienoimpia tapahtumia.

U16 joukkue on myös iso ryhmä ja kokonaisuutena siihen kuuluu lähes 25 pelaajaa. Hekin pelaavat useampaa sarjaa osallistuen aluesarjojen lisäksi sekä U15 että U16 SM karsintoihin ja U16 BBBL:lään. Tulevana viikonloppuna (22.9-23.9) onkin edessä jännät paikat, kun joukkue matkustaa U16 SM karsintojen merkeissä Joensuuhun ja panoksena peleissä on SM sarjapaikka tulevalle kaudelle. Ensimmäisessä pelissä vastaan astelee Tampereen Pyrintö ja toinen ottelupari on Joensuun Kataja sekä BC Nokia. Kupletin juoni on se, että kahdella voitolla avautuu paikka SM sarjaan, kahdella tappiolla taas tie vie valtakunnalliseen ykkösdivisioonaan.

U17 jengi koostuu seuran -02 pojista, joita aina vahvistetaan U16 joukkueen pelaajilla. Joukkue osallistuu oman ikäluokkansa SM-sarjaan, jonka paikan he saavuttivat menneellä kaudella. Tarkoituksena on myös mahdollisesti osallistua kauden edetessä joihinkin turnauksiin ulkomailla. Jengillä on oikein hyvät mahdollisuudet parantaa viime kauden kuudetta sijaansa ja mitalipelit kiiluvat varmasti pelaajilla silmissä. Heillä kausi alkaa SM-sarjan osalta reilun parin viikon kuluttua lokakuun alkupuolella.

U19 ja samalla myös miesten jengi keskittyi kesällä oman ohjelman mukaiseen treeniin ja käsivarsista päätellen monille oli ainakin punttisali maistunut rannalla loikoilun lisäksi. Mukin ensimmäinen juniori-ikäluokka eli -99 pojat yli-ikäistyivät kauden 2017-2018 päätteeksi ja heitä pyörii mukana treeniryhmässä enää kourallisen verran. Oikeita aikuisia ei joukkueesta löydy, ellei sotaratsu Panu Pursiainen päätä vielä pukea haarniskaa ylle tulevalle kaudelle. Nyt isoimman vastuun kantaakin seuran -00 pojat, jotka muodostavat rungon sekä U19 sarjassa, että miesten ykkösdivisioonassakin. -01 pojissa taas kävi kato, kun pelaajia siirtyi pois kaikkialle HBA:n ja Yhdysvaltojen välillä. Onneksi kovimmat jätkät pukevat edelleen Mukipaidan päällensä tulevalla kaudella. Joukkue on ehtinyt treenata yhdessä reilun kuukauden päivät ja viime viikonloppuna U19 SM sarjapaikka irtosi karsinnoista Jyväskylästä. Miesten jengi on pelannut joitakin harjoitusmatseja ja suurimmat höyryt on saatu koneesta päästettyä. Oman haasteensa kaudelle tuo se, että pelaajat harjoittelevat välillä useassakin eri osoitteessa ja yhteisen ajan löytäminen on ollut varsinkin alkukaudesta vaikeaa.

Tulevana torstaina 27.9 on edessä paikallistaisto, kun Mukin ”miehet” ottavat mittaa HBA:sta ensimmäistä kertaa ikinä. Ottelu pelataan Märskyssä 18:30 alkaen. On mielenkiintoista nähdä, miten Muki pärjää Suomen parhaita olosuhteita, lahjakkaimpia pelaajia sekä ylivoimaisinta valmennusta vastaan.

Tervetuloa kannustamaan kaikkia Mukin jengejä kauden edetessä!