Iloista Muki-korista Mäkelänrinteessä!

28.9.2018

Mukin ”miesten” joukkue jatkoi valmistautumistaan tulevaan kauteen paikallisderbyllä, kun mittaa otettiin HBA-Märskystä. Vaihderikkaiden tapahtumien jälkeen ottelusta kirjattiin voitto Mukille numeroin 78-82.

Ottelu alkoi Mukin komennossa ja korille mentiin kovaa vauhtia kenttää levittämällä ja extra-syöttöjä jakamalla. Jakson lopussa HBA sai kirivaihteen päälle ja kavensi vierasjohdon muutamaan pisteeseen. Ottelun tempo nousi kaiken aikaa ja toisen jakson puolivälin jälkeen, kun Mukijengi oli käyttänyt aikalisänsä, sai HBA kunnolla juonesta kiinni ja juoksi kenttää vahvasti viimeiset minuutit ja kasvatti kotijohdon isolle tauolle reiluun kymmeneen pisteeseen.

Tauon jälkeen myös vierasjengi nosti omaa intensiteettiä ja palloon alettiin laittamaan kunnolla painetta. Syöttölinjoja pelattiin yli sekä palloskriini-tilanteet tuplattiin vahvasti. Korin alla taisteltiin se mikä pystyttiin ja hakattiin kaikkea liikkuvaa. Se alkoikin pikkuhiljaa toimia ja eroa kavennettiin kori korilta. Hyökkäyksessä peliä levitettiin, aggressiivista puolustusta pilkottiin ajoilla ja aputilanteiden syntyessä palloa liikuteltiin vapaaseen paikkaan heittäjille. Ottelu kulminoitui viimeisellä minuutilla, kun Muki sai tarvittavat pallot pussiin ja HBA:n hyökkäykset päättyivät itsemurha-ajoihin.

HBA:n vahvuudet ovat aggressiivinen puolustuspeli sekä kentän juokseminen kovalla tempolla ja urheilullisuus kokonaisvaltaisesti, mutta etenkin levypallo tilanteissa. Mukin pienet nassikat olivat korin alla helisemässä ja levypalloissa kirjattiin lukemat 50-25. Mukin valmennuksen on kuultu sanovan ennen peliä, että mikäli ero levypalloissa on alle 20, niin voitto tulee helposti. Nyt voiton eteen piti tehdä töitä viimeiseen pillinvihellykseen saakka. HBA:n tehokkaimmat olivat viime kesän U18 maajoukkuenelikko Tainamo, Amzil, Sajantila ja Exaucia.

Susipelaamisen laboratoriossa toteutetaan sitä pelitapaa, mikä kaikille maajoukkueille on maamme profeettojen toimesta valittu. Susipelaamisen ihanteita toteutettiinkin torstai-iltana hienosti ja kovan levypallo määrän lisäksi hurjan intensiteetin mukana tuomat 30 menetystä on kova luku pelissä kuin pelissä.

Mukin peli taas nojaa joukkuepelaamiseen, nopeuteen, pallon liikkeeseen, heittotaitoon, pelinlukemiseen sekä etenkin heikon puolen liikkumiseen ja pelaajien keskinäiseen luottamukseen. Sankareita jengistä ei löydy ainoatakaan ja kenelläkään ei ole lupaa sooloilla. Samalla sankareita on koko joukkue täynnä ja oman elämänsä sooloilijoita kenttä pullollaan.

Tyylinsä kullakin.

Mukin parhaimmistoa olivat kesällä U18 maajoukkueessa penkin päässä istuneet Rautasalo, Timonen ja Lähdetniemi sekä joukkueesta kalkkiviivoilla tiputettu Åvist. Kuitenkin kentän kinginä hääri Okko Ailio, joka naulasi ratkaisukolkin säkkiin ja reilun 23 minuutin peliajalla pamautti tilastoihin +26 tyylisen lukeman.

Tästä joukkueen on hyvä lähteä valmistautumaan reilun viikon päästä starttaavaan kauteen. Tavoitteena on saavuttaa sarjapaikka M1DA:han seuraavalle kaudelle.