U19 SM ja M1DB käyntiin!

8.10.2018

MuKin vanhin ikäluokka aloitti menneenä viikonloppuna U19 SM sarjan Espoossa Hongan vieraana lauantaina ja seuraavana päivänä muutamalla -99 miehellä vahvistettuna joukkue matkusti Perniöön M1DB avaukseen. Molemmista peleistä onnistuttiin nappaamaan voitot.

Lauantain U19 sarjan peli alkoi säästellen ja huonolla energialla. MuKin terveystilanne oli hieman heikko ja ainoastaan 9 pelaajaa löytyi kokoonpanoon ja heistäkin suurin osa pelasi myös seuraavana päivänä. Honka puolestaan pelasi oikein mallikkaasti ja yritteliäästi niin kuin kuuluukin. Vierasjengi oli helisemässä ja ainoastaan Nikolas ”GTA” Gustavsonin energia ja kova korintekotahti piti ottelun tasoissa puoliajalle.

Toisella puoliajalla Mukijengin ilme saatiin sellaiseksi, kun se on peleissä saatava ja ero repesi neljännellä jaksolla reiluun 20 pisteeseen. Lopputulos 70-84. Nikolas ”GTA” Gustavsonin lisäksi Robin Åvist teki mitä Robin Åvist tekee. Pistää palloa pussiin. Ensi lauantaina kotiavauksessa on vastassa Jyväskylän ylpeys HoNsU ja toivotaan, että MuKin pelaajat saavat parsittua itsensä kentälle siihen mennessä.

M1DB kauden avaus oli jo kolmatta vuotta peräkkäin Perniössä. Kahdella aiemmalla kaudella puuttunutta käsivarren paksuutta on korvattu muutamalla aikuispelaajalla, mutta nyt MuKin junioreiden hartiat ovat kasvaneet jo sen verran (hyvin vähän) leveyttä, että sarja pelataan pelkillä junioreilla ja muutamalla yli-ikäistyneellä -99 pojalla. ”Aikuisia” ovat Markus Rajala, Enzo Kaminen ja paluumuuttaja Tuomo Antikainen.

Ottelu alkoi Perniön hallinnassa ja 15 pisteen ero oli taululla ennen kuin vierasjoukkueen valmentaja ymmärsi, ketä oli aloitusviisikkoon erehdyksissä merkinnyt kanttiinista saadun pullan aiheuttamassa sokerihumalassa. Kun erä vanheni lisää, pääsi vierasjengikin peliin mukaan ja tilannetta kavennettiin kori korilta. Toisella jaksolla sama suunta jatkui ja kovalla taistelulla tilanteeksi saatiin 33-29.

Perniö puolusti erittäin ilkeästi ja ajoväylät korille tukittiin kaiken aikaa. Samalla kun heitto ei vierasjengillä pudonnut, oli peli todella vaikean näköistä ja korille ei päästy millään. Toisella puoliajalla kotijoukkueen amerikkalaisvahvistus Remond Brown alkoi painamaan pussiin todella vaikeita heittoja ja hän teki yksinään yli 2/3 joukkueen puoliajan pisteistä. Onneksi Mukilta löytyi ratkaisijoita toisensa perään ja ottelu kulminoitui Markus Rautasalon haastettuun kolmospussitukseen n. 8 metristä sekä hyviin puolustuksiin viimeisen 2 minuutin aikana. Lopputulos 67-73.

Sarja vaikuttaa tasoltaan oikein hyvältä tämän vuoden MuKin ”miesten” joukkueelle ja takamiespainotteinen jengi saa kehittyä kauden aikana roppakaupalla, mikäli sarjanoususta halutaan taistella. Joukkue on täynnä 1-3 pelipaikan pelaajia ja korin alla mitään ei tule ilmaiseksi. Puolet joukkueista on palkannut amerikkalaisvahvistuksia rosteriinsa ja ne tulevat olemaan kova haaste nuorelle Mukijengille. Valmennuksen osalta Perniö ottelussa taktiikkataulua käytettiin yhden kerran ja kuviosta syntynyt vapaa kolmipisteinen päätettiin heittää pitkin telinettä. Tästä rohkaistuneena MuKivalmennus tuskin tulee enää loppukauden aikana taulua peleihin mukaan ottamaan.