MuKin valmennusryhmä vahvistuu

4.10.2012

Devin Ginty pelaa ToPossa ja valmentaa MuKissa kaudella 2012-13.
Devin Ginty pelaa ToPossa ja valmentaa MuKissa kaudella 2012-13.
Ginty pelasi hyvät kaudet San Diegon yliopistossa.
Ginty pelasi hyvät kaudet San Diegon yliopistossa.

Amerikkalainen Devin Ginty liittyy seuran valmennusstaffiin. Torpan Poikien divarijoukkueessa pelaava Ginty jakaa Munkkiniemen Kisapoikien junioreille korisoppejaan kaudella 2012-13.

Tiistaina Suomeen saapunut Ginty on innoissaan alkaneesta pestistään Helsingissä. Nuorelle (23v) takamiehelle jää pelaamisen ohessa sopivasti aikaa osallistua juniorivalmennukseen. Ilahduttavasti Ginty otti asian itse esille kun pelaajasopimusta ToPon kanssa neuvoteltiin, eli Devin on ilmiselvästi halukas osallistumaan valmennustyöhön.

San Diegon yliopistosta keväällä 2011 valmistunut Ginty toimi ohjaajana yliopistonsa kesäleireillä yhdessä Hongassakin pelanneen Corey Belserin kanssa. Gintyllä on jo siis nuoresta iästään huolimatta kokemusta lasten kanssa toimimisesta ja MuKi odottaakin innolla hänen panostaan seuran pelaajien kehittämisessä.

Viime kaudella MuKi sai nauttia Tuomas Iisalon opeista ja hänen työskentelynsä mukilaisten kanssa oli kullanarvoista. Nyt MuKi sai uuden aktiivipelaajan valmennusryhmäänsä ja varsinkin henkilökohtaisten taitojen opettamisessa on suuri etu kun mallisuorituksia näyttää huippupelaaja eikä jo ehkä parhaat päivänsä nähnyt vanhempi valmentaja.

Ginty pelasi San Diegon yliopistossa vuodet 2007-2011 ja pääaineenaan hän opiskeli historiaa. Ginty valittiin peräti kolmena kautena West Coast Conference:n ns. All-Academic teamiin, eli miehen koulutyöskentely oli lähes aina kiitettävää.

Hyvien arvosanojen lisäksi Ginty ansioitui myös pelaajana. Freshman-vuotenaan hän naulasi kaikki heittonsa sisään tehden 18 pistettä, kun San Diego yllätti perinteisen powerhousen Kentuckyn numeroin 72-81. Hänen viimeisen yliopistovuotensa tilastot muodostuivat 8.5 pisteestä ja 2.3 levypallosta per ottelu. Jäätävän kaukoheittäjän maineessa oleva 188-senttinen Ginty teki mm. Pepperdinea (Chase Griffinin koulu)  ja Santa Claraa vastaan 23 pistettä, joten tarvittaessa mies pystyy koviinkin ottelukohtaisiin pistemääriin.

MuKin valmennuksesta vastaava Tomi Kaminen on luonnollisesti iloinen uudesta valmentajasta.

- Devin tuntuu olevan fiksu ja motivoitunut kaveri. Hänestä on meille suuri apu, sillä meikäläisen jalat eivät enää taivu ja liikkeiden opettaminen junioreille on entistä vaikeampaa. Devin pystyy auttamaan tässä suunnattomasti ja samalla on upeaa junioreidemme kannalta, että harjoituksissa ruvetaan puhumaan enemmän englantia. Korissanaston oppimisesta nuorena ei ainakaan ole mitään haittaa, päättä tyytyväinen Kaminen.

Devinin pelitaitoja voi käydä tarkistamassa jo tulevana perjantaina 5.10. klo 18:30 kun Torpan Pojat kohtaa Hongan Töölön Kisahallissa. MuKi toivottaa ToPolle ja Devinille tsemppiä tulevan kauden koitoksiin!