MuKiinmennyt syyskausi

10.12.2012


Munkkiniemen Kisapojilla on takanaan erinomainen syyskausi. Lähes jokainen MuKi-joukkue on sarjoissaan kärkisijoilla ja seuran pelaajamäärä on reilun vuoden sisällä lähes nelinkertaistunut.

Seuran selkärankana toimiva ja MuKi-henkeä vuosikaudet ylläpitänyt V-divarijoukkue Munkkiniemen Kisapojat on aloittanut kautensa hieman ailahtelevasti. Joukkue on kärsinyt poikkeuksellisen paljon loukkaantumisista ja työmatkatkin ovat häirinneet joukkueen vääntöä kovassa V-dirressä, mutta joulun jälkeen kurssi kääntynee ja voittorekordi petraantuu. Syksyn rekordi ei jostain syystä näy sarjan nettisivulla.

MuKin toinen V-divisioonassa pelaava joukkue MuKi II on aloittanut kautensa vahvasti. Joukkueen tavoite on nousta sarjoissa kausi kerrallaan ja näin tarjota seuran omille junnuille vuosien päästä mahdollisuus pelata pääsarjakoripalloa kasvattajaseurassaan. Tähän asti suunnitelma on edennyt toivotun mukaisesti ja MuKi II johtaa lohkoaan puhtaalla pelillä. Syksyn rekordi 10-0.

Seuran vanhimmat juniorit, eli C-pojat (-99) ovat myös pelanneet hienosti. Joukkue voitti marraskuussa EYBL:n avausturnauksessa Pietarissa kaikki viisi otteluaan ja sama tahti on jatkunut myös kotimaan kentillä. Joukkue menetti kuitenkin kaksi saavuttamaansa voittoa peluutettuaan vahingossa edustuskelvotonta pelaajaa syyskauden sarjaotteluissa, jotka toimivat myös karsintaotteluina SM-sarjaan. Syksyn rekordi 10-2.

C-poikien II-divisoonajoukkue on sekin pärjännyt syksyn otteluissaan ansiokkaasti. Joukkue voitti jokaisen ottelunsa ja siirtyi joulutauolle sarjan ykköspaikalla. Joulun jälkeen pelit jatkuvat ja joukkue pyrkii säilyttämään hyvän pelifiiliksensä aina kevään mahdolliseen aluefinaali-tapahtumaan saakka. Syksyn rekordi 8-0.

Seuran nuoremmat C-juniorit, eli 00-pojat, ovat lyöneet ällikällä kaikki mukilaiset. Joukkue on pelannut todella iloista korista ja yllättäneet ainakin joukkueen valmentajat pirteillä otteillaan. Alueen II-divarissa tappiottomana pelannut joukkue siirtyy kevääksi I-divariin missä vastus onkin jo huomattavasti kovempaa. Seurassa on edelleen vain 6 kpl 00-poikia ja MuKi ottaa mielellään vastaan uusia eteenpäin pyrkiviä 00-poikia. Syksyn rekordi 6-0.

MuKin minipojat ovat hekin pelanneet vahvan alkukauden. Pienellä pelaajamäärällä operoiva joukkue on sarjassa upeasti toisena vain yhden tappion kärsineenä, vaikka jengiä on ollut välillä vaikea saada kasaan lukuisten loukkaantumisten takia. Joukkue on kehittynyt huimasti syksyn aikana ja kevään loppuhuipennuksia odotetaan kuin kuuta nousevaa. Syksyn rekordi 7-1.

Saman ikäryhmän (-01) II-divarissa pelaa myös MuKin joukkue, joka on jatkanut samoilla linjoilla kuin I-divarissa pelaava joukkue. Ryhmä sijouttui alueen syyssarjassa upeasti toiseksi, eikä plakkariinkaan tullut kuin yksi tappio. Syksyn rekordi 5-1.

Munkkiniemen Kisapoikien nuorimmat pelaajat pelaavat 04-poikien I-divisioonassa. MuKin veikeät mikropojat seuraavat vanhempien mukilaisten jalanjälkiä ja ovat valloittaneet sarjansa ykköstilan. Pojilla ei ole aina varmuutta hyökkäyssuunnasta, mutta se ei ole tahtia hidastanut vaan tämä herhiläislauma porhaltaa eteenpäin kovaa vauhtia. Joukkueeseen ovat kevätkaudella tervetulleita kaikki vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet pikku pelimiehet. Syksyn rekordi 7-1.

Kesällä 2011 Munkkiniemen Kisapoikien värejä edusti n. 20 herrasmiestä. Tällä hetkellä seuran pelaajamäärä lähentelee jo 90:tä ja suunta näyttää olevan edelleen kasvussa. Kisapojilla on hyvä draivi päällä ja toiminta pyörii vakaalla pohjalla. MuKi ei kuitenkaan halua paisua liian suureksi massaseuraksi, vaan se haluaa kehittää pelaajiaan mahdollisimman korkealle tasolle. Tämä onnistuu paremmin kun joukkueen pelaajamäärä pysyy sopivassa lukumäärässä, jotta jokainen poika pystytään huomioimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Go MuKi!