MYK yläasteiden Suomen mestari - mukilaisia hienosti mukana

12.12.2012

Miro Lukangu leikkaa sukkaa kuin vanha tekijä.
Miro Lukangu leikkaa sukkaa kuin vanha tekijä.

Munkkiniemen yhteiskoulun yläasteen poikien koripallojoukkue on voittanut Suomen mestaruuden. MYK kaatoi finaalissa nuorten maajoukkuepelaajia vilisseen PHYK:n jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 64 - 58.

Vuosikymmenien ajan on Munkkiniemen yhteiskoulun ohjelmaan vahvasti kuulunut koripallo. Moni ToPon tähtipelaaja on saanut koulutuksensa Munkan arvostetussa opinahjossa ja nyt myös liuta MuKin pelaajia on syksyllä aloittanut opiskelunsa MYK:ssa.

MYK hoiteli aamun semifinaalissa tamperelaisen Sammon pois tieltään matkalla kohti finaalia. Hieman aamu-unisten otteiden jälkeen tulostaululla loisti helsinkiläisten muutaman pisteen voitto. Toisen välierän vei nimiinsä PHYK, joka puristi myös muutaman pisteen voiton Jyväskylästä saapuneesta Kilpisen koulusta. Iltapäivän finaalissa kohtasivat siis MYK ja PHYK.

Pohjois-Haagan koulussa pyöritetään koripalloliiton organisoimaa HBA:ta, jonka tarkoituksena on tarjota nuorille lupauksille mahdollisuus tehokkaaseen harjoitteluun koulutyön ohessa. PHYK:n joukkueessa pelasikin epävirallisten laskujen mukaan 4 kpl ikäluokan maajoukkuerinkiin kuuluvaa pelaajaa, joten tasoa löytyy. Myös MYK tarjoaa koripalloileville oppilailleen mahdollisuuden aamuharjoitteluun, tosin hieman pienemmässä mittakaavassa ja löytyihän MYK:n riveistäkin myös yksi nuorten maajoukkuepelaaja; ToPon B-juniori ja MuKi II:n lupaava laituri Matias Oksa. Toinen mykkiläinen MJ-ringin pelaaja Remu Raitanen oli sairastunut angiinaan eikä pystynyt edustamaan koulunsa joukkuetta finaaliturnauksessa.

MYK:n peliä kannattelivat juuri Matias ja toinen ToPon B-juniori Joel Jokinen. Mukibasketin nettitoimitus hieman ihmettelikin miksi romuluinen Joel ei ole ikäluokkansa maajoukkueringissä, sillä niin dominoivaa peliä hän esitti Final Four-tapahtumassa muita maajoukkueryhmään kuuluvia pelaajia vastaan.

MuKia edustivat koulun joukkueessa Tuomo Antikainen, Tuukka Jaakkola, Enzo Kaminen, Miro Lukangu ja Jarno Oksanen. Joukkueeseen oli valittu myös Aakko Petersen, mutta flunssa piti miehen sivussa otteluista. MuKin seiskaluokkalaiset pelasivat koulunsa joukkueessa hieman pienemässä roolissa, mutta he pystyivät antamaan arvokasta tukea vanhemmille koulukavereilleen. PHYK:n värejä kantoi Final Fourissa Miika Heinonen, jonka seurajoukkue on myös Munkkiniemen Kisapojat.

MuKi onnittelee Munkkiniemen yhteiskoulun korisjoukkuetta ja sen pätevää valmentajaa Jari "Munkan Majerus" Kolehmaista.