MuKille mukavasti näkyvyyttä

14.3.2013

MuKilaiset todistamassa Tero Laitisen ja Hanno Möttölän taistelua irtopallosta. Kuva on HS:n maanantainumerosta 11.3.
MuKilaiset todistamassa Tero Laitisen ja Hanno Möttölän taistelua irtopallosta. Kuva on HS:n maanantainumerosta 11.3.

MuKin junioripelaajat vierailivat viime sunnuntaina miesten 1.div. kärkiottelussa ToPo - Honka. Aitiopaikalla istuneet mukilaiset ikuistettiin Helsingin Sanomien urheilusivuille yhdessä Tero Laitisen ja Hanno Möttölän kanssa.

Ilahduttavan monta MuKilaista oli lähtenyt seuraamaan 1. divisioonan kärkiottelua ToPo - Honka. Klassikko-ottelun leimaa kantava tapahtuma oli kerännyt Kisahallin lehtereille upeasti katsojia, eikä yleisön tarvinnut haukotella jännityksen puutteesta. Kiihkeä ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon jatkoajan jälkeen.

MuKilaisia kiinnosti myös ToPon peliä pyörittävän ja MuKin juniorivalmennuksessa mukana olevan Devin Gintyn otteet. Amerikkalaistakamies toimii MuKissa useamman ikäluokan apuvalmentajana ja nyt mukilaiset pääsivät seuraamaan Devinin pelinjohtoa paikan päällä.

Devin Ginty näytti olevansa esimerkillinen pelaaja, ja samaa hän on myös osoittanut valmennuspuuhissa. Suurella intensiteetillä pelannut Ginty naulasi ottelussa 17 pistettä ja puolusti aggressiivisesti kunnes innokkaasti viheltäneet tuomarit löysivät hänelle viisi virhettä.

Ottelun ratkaisijaksi nousi elävä legenda Hanno Möttölä, joka ottelun ratkaisuhetkillä teki korin paikasta kuin paikasta. MuKilaiset pääsivät nauttimaan pelaajien huippusuorituksista ja seuraavan päivän Hesarissa pojat komeilivatkin kuin etusivun uutisissa (kuva liitteenä).

Korisliigaotteluiden puute pääkaupunkiseudulla on valitettavaa ja toivottavasti siellä nähdään pian myös stadilaisjoukkue.