Pojat pelasivat upeasti itsensä Puolaan

31.3.2013

MuKin joukkuessa pelasivat: vas. Pyry K., Miika, Pyry M., Jarno, Miro, Markus, Tuukka, Aakko, Jesper, Tuomo ja Enzo. Sängynpohjalla makasi sairastunut Tuomas O.
MuKin joukkuessa pelasivat: vas. Pyry K., Miika, Pyry M., Jarno, Miro, Markus, Tuukka, Aakko, Jesper, Tuomo ja Enzo. Sängynpohjalla makasi sairastunut Tuomas O.

Munkkiniemen Kisapoikien C-juniorit voivat olla ylpeitä pääsiäisesityksestään, vaikka Kaunasissa pelatussa turnauksessa joukkue kärsi muutaman tappionkin. MuKi varmisti otteillaan paikan toukokuun alussa Puolassa pelattavaan superfinaaliin, minne kerääntyy osa Pohjois-Euroopan kärkiporukoista U14 ikäluokassa.

MuKi:n peli parani lupauksia antaen turnauksen edetessä, mutta viimeisessä ottelussa Virumaa PK:ta vastaan eivät helsinkiläiset enää pystyneet esittämään parastaan, vaan kaikin puolin tyylikäs virolaisjoukkue väänsi suomipojista viimeisetkin mehut parketille ja pokkasi turnauksen pronssimitalit ansaitusti mukaansa.

MuKi osoitti kuitenkin pystyvänsä pelaamaan tasapäisesti jopa Liettuan kärkijoukkueiden kanssa (2 pisteen tappio Aisciaille ja 9 pisteen tappio Sabonikselle) ja se lämmitti ainakin valmennusjohdon mieltä. Ottelu Arvydas Saboniksen kuuluisaa koripallokoulua vastaan näytti poikiemme olevan asenteellisesti oikealla tiellä, mutta taitopuolella ja taktisella osaamisella meillä on vielä jonkin verran tekemistä. Tosin hirveän kaukana huippujoukkueista emme ole.

Kaunasin otteluita seuratessamme joukkue murehti esimerkkien puutetta Suomessa. Liettualaisnuoret näkevät useana päivänä viikossa mm. Euroliigan otteluita paikan päällä, Baltian liigan taistoja ja tietenkin myös Liettuan oman ammattilaisliigan korkeatasoisia pelejä. Helsingissä joudutaan turvautumaan televisiossa näytettäviin koripallo-otteluihin tai sitten hienoja suorituksia (lähinnä donkkeja) etsitään internetsivustoilta, mutta pelaamisen kannalta tärkeää oppia harvemmin sähköisestä mediasta haetaan. Voisiko pojilla olla intoa lähteä vanhempien kyydillä Lahteen, Loimaalle tai vaikkapa Kotkaan seuraamaan korisliigaa? Mene ja tiedä.

On myös juniorikasvatuksen kannalta harmillista ettei pääkaupunkiseudulla pelata pääsarjakoripalloa, sillä junioreidemme tulisi seurata erittäin tarkasti aikuispelaajien liikkumista, heidän ratkaisujaan sekä valintoja pelikentällä. MuKin poikien otteista huomasi ajoittain ratkaisujen yksipuolisuuden sekä nopean tilannelukutaidon vajavaisuuden verrattuna esim. juuri liettualaisjoukkueisiin. Peli Baltiassa on selvästi nopeampaa ja kypsempää kuin meillä pohjolassa ja monet paikalliset juniorijoukkueet pelaavat jo lähes kuin aikuiset.

Tuossa em. Sabonis-ottelussa nähtiin kuitenkin myös jotain suomalaisittain poikkeuksellista. MuKin Miika Heinonen pisti pystyyn sellaisen ilotulituksen, että Saboniksen pojilta meinasi itku tulla. Miika pyssytti koreja niin läheltä kuin kaukaakin hyvillä prosenteilla ja rokotti liettualaisten korisukkaa 29 pisteen edestä vaikka puolustaja oli hänessä välillä kiinni kaksin käsin. Läpi kauden sairastellut, mutta viime päivien aikana selkeästi piristynyt Heinonen on virittymässä huippuiskuun ennen kauden kotimaisia lopputurnauksia ja hänet palkittiin Kaunasissa järjestäjien toimesta turnauksen kovimpana korintekijänä ja all stars-viisikon pelaajana. Korrektina nuorena miehenä Miika kiitteli palkinnosta joukkuetovereitaan, joiden avustamana hän ylsi suoritukseensa.

MuKi on ylittänyt reilusti tavoitteensa EYBL:ssa, kun ensi kauden 1. divisioonan sarjapaikan varmistaminen muuttuikin pääsyksi liigan superfinaaliin. Sarjaan osallistumisen tärkeimpänä tavoitteena on kuitenkin ollut pelaajiemme kehittyminen ja siinä tehtävässä EYBL on palvellut mainiosti. Kisapoikien joukkue on saanut kauden aikana rutkasti kovuutta sekä itseluottamusta kun viiksekkäät ja vihaisennäköiset vastustajat ovat kaatuneet siloposkiemme toimesta. Pojilla on siis vielä yksi EYBL-reissu edessään Vappupäivänä ja silloin Hannu Ahosta siteeraten: ”avataan pellit!”