NG Mini Cupin 2. päivä

24.8.2013

Nämä C-pojat ovat uurastaneet upeasti koko turnauksen ajan.
Nämä C-pojat ovat uurastaneet upeasti koko turnauksen ajan.

Rakveren turnaus jatkui iloisissa MuKi-merkeissä ja myös täältä voi lukea viiltävää analyysiä toisen turnauspäivän tapahtumista.

Toinen turnauspäivä Rakveressa alkoi varhaisella B-poikien ottelulla Reaalikooli SK:ta vastaan. Kevyt kerros unihiekkaa pyyhkiytyi silmistä helposti, kun joukkueen oma lääkäri ja ”Nukku-Matti” Lauri Antikainen ei ollut paikalla heittämässä paksumpaa pläjäystä unihiekkaa poikien silmille.

Reaalikooli ei pysynyt vauhdissa mukana ja MuKi rallatteli koko orkesterin voimin voittoon tuloksella 82 – 48. Jan Gorski murjoi korin alla kuin puhveli ja Markus Rajala sekä Aakko Petersen pommittivat kaukaa tyylipuhtaita heittoja korin pohjalle.

Semifinaalissa MuKi kohtasi tutun latvialaisen Valmieran joukkueen. Ottelun alku enteili tiukempaa vääntöä, sillä parin minuutin pelin jälkeen Valmiera johti jo 6-0. MuKi kuitenkin terästäytyi ja nousi peliin mukaan jakson loppupuolella. Hitaasti käynnistynyt MuKi-kone hyrräsi lopulta kuin Singer ja ottelu päättyi suomalaisten hyväksi 43 – 62.

Miika Heinonen ja Tuomo Antikainen pelasivat hienoja pick'n roll-yhdistelmiä ja Jesper Grimbergen spinnaili korille kuin Kiira Korpi tekemässä piruetteja. MuKin joukkuepuolustus toimi mainiosti läpi ottelun ja taitavat latvialaiset osoittivat turhautumisen merkkejä jo aikaisessa vaiheessa.

Loppuottelussa MuKi kohtaa pietarilaisen Admiralteiskayan suurikokoiset 99-pojat. Finaalissa mitataan MuKin kovuus levypallopelissä, joka tullee ratkaisemaan kultamitalin kohtalon.

 

C-pojat pelasivat itsensä fanien sydämiin

Munkkiniemen Kisapoikien 00/01-syntyneet C-juniorit ovat pelanneet yli odotusten. Seurassa on vain viisi vuonna 2000-syntynyttä poikaa, mutta he kaikki ovat innostuneita ja sitoutuneita kehittymään huippupelaajiksi. Heitä on tukemassa Rakveren turnauksessa kuusi vuonna 2001-syntynyttä junioria, joille kyseinen turnaus on ensimmäinen ulkomaille suuntautunut pelimatka.

Turnauksen toinen päivä käynnistyi C-poikien osalta ottelulla HNMKY:tä vastaan. Tasaisissa merkeissä edennyt peli ratkesi puoliajan jälkeen. MuKi löysi lääkkeet samaa hyökkäyskuviota läpi ottelun jauhaneen Namikan pysäyttämiseksi ja kun toisessa päässä kenttää pyöri iloinen hyökkäysralli niin MuKi eteni välieriin lukemin 56 – 43.

Tuomas Oksa oli kentällä suhteellisen pitelemätön. Poika hääräsi tehokkaasti kummassakin päässä kenttää. Myös 2001-syntyneet Jan Novitsky ja Touko Tainamo ilahduttivat otteillaan.

MuKin 00/01- ja 99-pojat pelasivat perjantai-illan semifinaalinsa lähes samanaikaisesti. C-poikien vastustajaksi oli edennyt oman alkulohkonsa voittanut ja Viron 00-ikäluokan kärkiporukka Salva Rock Tartosta. Peli alkoi murhaavasti 10-0 virolaisjohdolla, mutta aikalisän jälkeen MuKi marssi kentälle taistelutahtoa uhkuen ja nousi puoliajalle siirryttäessä tasatilanteeseen 21-21.

Toinen puoliaika mentiinkin kori korista-tahdilla ja MuKin ollessa kolme pistettä tappiolla ottelun viime sekunneilla, nakkasi Markus Rautasalo kolmosen pussin pohjalle ja vei matsin jatkoajalle. Pallonhallintanuoli osoitti MuKin korille, joten Salva Rock sai pallon jatkoajan alkaessa ja he onnistuivat lopulta tekemään vaikeasta asennosta voittokorin. MuKin tsemppi oli kuitenkin ollut ilmiömäistä, eikä joukkueen pelaajien ilmeet pelin jälkeen olleet tappiosta huolimatta pettyneitä.

Ratkaisijoiden vähyys paistoi joukkueen pelistä, mutta kuten jo aiemmin mainittiin seurassa on tällä hetkellä vain viisi vuonna 2000-syntynyttä pelaajaa. Joukkue toivottaakin kaikki halukkaat 00-pojat mukaan kokeilemaan MuKi-koriksen pelaamista, joka vaatii työntekoa ja halukkuutta kehittyä.

Lauantain pronssiottelussa MuKia vastaan asettuu alkusarjassa kahden pisteen jatkoaikavoiton ottanut latvialainen Cesis.

 

B-poikien tulokset:

MuKi – Reaalikool SK 82 - 48

MuKin pistemiehet: Jan Gorski 14, Miika Heinonen 12, Tuomo Antikainen 12, Aakko Petersen 8, Markus Rajala 8, Tuukka Jaakkola 6, Jesper Grimbergen 5, Miro Lukangu 4, Pyry Marttinen 4, Eelis Copeland 3 ja Pyry Kanerva 3.

Valmiera – MuKi 43 - 62

MuKin pistemiehet: Miika Heinonen 16, Tuomo Antikainen 14, Jesper Grimbergen 9, Jan Gorski 5, Pyry Marttinen 5, Aakko Petersen 5, Pyry Kanerva 4, Tuukka Jaakkola 2 ja Miro Lukangu 2.

 

C-poikien tulokset:

MuKi – HNMKY 56 – 43

MuKin pistemiehet: Tuomas Oksa 20, Markus Rautasalo 14, Emil Uotila 12, Jan Novitsky 4, Daniel Saranen 4 ja Touko Tainamo 2.

MuKi – Salva Rock 42 – 44 (jatkoaika)

MuKin pistemiehet: Tuomas Oksa 16, Markus Rautasalo 15, Emil Uotila 10 ja Touko Tainamo 1.