Miika Heinonen Joventut Badalonan harjoituksissa

27.9.2013

Miika Heinonen vääntää tänään Badalonan U15-treeneissä.
Miika Heinonen vääntää tänään Badalonan U15-treeneissä.

MuKin B-juniori Miika Heinonen on antamassa Espanjassa näyttöjä. Vasta 14-vuotias Heinonen osallistuu kuuluisan Joventut Badalonan junioriakatemian U15-joukkueen harjoituksiin.

Espanjanlainen Joventut Badalona on varmasti yksi Euroopan kovimmista koripalloseuroista. Pelkästään korikseen keskittynyt urheiluseura on kasvattanut lukuisia Espanjan maajoukkuepelaajia, joita ovat mm. NBA:sta tutut Raul Lopez, Ricky Rubio sekä Rudy Fernandez. Seuran edustusjoukkue on pelannut maansa pääsarjassa ACB:ssa vuosikymmenet putoamatta kertaakaan sarjaporrasta alemmaksi.

Badalonan värejä edustaa myös tamperelainen huippulupaus Joonas Caven, joka pelaa tällä hetkellä seuran farmijoukkueessa (CB Prad Juventut), mutta harjoittelee myös ACB-joukkueen kanssa. Miika ja Joonas treffaavat tänään Palau Olimpicin upeassa korishallissa ja Joonaksen läsnäolo antaa Miikalle varmasti lisää itseluottamusta ja rohkeutta.

MuKin päävalmentajan Tomi Kamisen kontaktit Espanjassa edesauttoivat Miikan mahdollisuutta päästä harjoittelemaan Badalonaan. Munkkiniemeläisseuran päätavoite onkin kasvattaa useita kansainvälisen tason pelaajia ja tarjota heille jo varhaisessa vaiheessa kokemuksia Euroopan kentiltä. Miika Heinonen on ensimmäinen, mutta ei varmastikaan viimeinen mukilainen, joka saa tällaisen näyttömahdollisuuden.

- Pienelle seuralle nämä ovat isoja asioita. Pystyn hyvin kuvittelemaan, miltä MaSu-leirissä tuntuu, kun he ovat kasvattaneet mm. Petteri Koposen ja Sasu Salinin tasoisia pelaajia Euroliigaan asti. Yritämme MuKissa tehdä vastaavanlaista työtä ja Miikalle tarjoutunut mahdollisuus Badalonassa antaa kummasti taas lisää uskoa tekemiseemme, kertoo iloinen MuKi-koutsi Tomi Kaminen.

Miika Heinonen viettää Espanjassa reilun viikon ja MuKi pyrkii tiedottamaan pojan kuulumisista, kunhan raporttia/kuvia saadaan kotimaahan.