Pisteet kotiin Keski-Suomesta

13.10.2013

Pyry "Pyffe" Marttinen pelasi vaiherikkaan ottelun. Ja isä Riku lauloi kotimatkalla kuin Idolsin alkukarsinnoista pudonneet...
Pyry "Pyffe" Marttinen pelasi vaiherikkaan ottelun. Ja isä Riku lauloi kotimatkalla kuin Idolsin alkukarsinnoista pudonneet...

Munkkiniemen Kisapojat venyivät arvokkaaseen vierasvoittoon Säynätsalon Kuntotalolla. Vajaamiehinen MuKi vei voiton trillerissä HoNsUn B-junioreita vastaan lukemin 72-76.

MuKi pakkasi autoihin 9 pelaajaa. Syyslomareissulle oli suunnistanut kolme mukilaista ja flunssakin myllersi joukkueen pelaajistossa. Ongelmaksi koitui myös samaan aikaan pelattu eteläisen alueen B-junioreiden 1. div. ottelu Warttia vastaan. Alueen otteluun saatiin apuja seuran 00/01-pojista ja SM-otteluun matkasi normaalista poiketen siis vain nuo 9 vantteraa voimamiestä.

Ottelun alku Kuntotalolla ei luvannut MuKille ruusuista lopputulosta. Aikalisiään yleensä pihtaava MuKi-luotsi Tomi Kaminen joutui käyttämään alkupuoliskon kummatkin aikalisänsä jo ensimmäisten minuuttien aikana. Stadilaisten käsissä oli ilmeisesti saippuaa kun pallot karkailivat jatkuvasti pitkin maajoukkuemies Petri Virtasen entisen kotihallin seiniä. Joukkueen puolustussäännötkin tuntuivat unohtuneen Joutsan bensa-asemalle, sillä kaveria ei autettu kuten koko viikko oli harjoiteltu. Eroa olisi voinut olla kotijoukkueen hyväksi taukoon mennessä lähes 20 pistettä, mutta vierailijoiden onneksi koriraudat hylkivät myös keski-suomalaisten korintekoyrityksiä.

Puoliajalla MuKi rauhoitteli pukukopissa tilannetta. Joukkue oli vaatimattomaan 1. puoliajan esitykseensä nähden ainoastaan neljä pistettä tappiolla (34-30) ja pojat tiedostivat pystyvänsä vain parantamaan peliään. Alun epäonnistumiset heitettiin romukoppaan ja voitosta lähdettiin taistelemaan kynsin hampain. Vaikka levypallotilastot näyttävät mukilaisittain rumilta, niin HoNsU ei pystynyt kapitalisoimaan useita toisia ja kolmansia heittoyrityksiään korin alta. Munkkalaiset syttyivät taisteluun ottelun lopun häämöttäessä ja joukkue siirtyi viime minuuteilla johtoasemaan. Honsun viimeinen kavennusyritys kolahti rautoihin ja MuKin napatessa sen ratkaisevan levypallon talteen, sineitöitiin MuKin voittopisteet lopuksi vapaaheittoviivalta.

MuKin pelinrakentaja Miika Heinonen oli aivan älyttömällä pelipäällä. Pelaaja näytti välillä jopa pelaavansa väärässä sarjassa, vaikka on iältään vastustajaansa vuoden nuorempi. Miika pyyhälsi puolustajastaan ohi oikealta ja vasemmalta viimeistellen lopulta 36 pistettä! Kaverin hyppysiin tarttui myös 14 levypalloa ja riistoja hän haali peräti 9 kpl. Triplatupla jäi siis vain uupumaan yhden riiston verran. Kotijoukkueen kuuluttajalta erinomainen pelinluku, kun hän ottelun loppuhetkillä pyysi ilahduttavan runsaslukuista kotiyleisöä antamaan Miikalle aplodit hienosta peliesityksestä.

Ottelun kolmen ensimmäisen minuutin aikana neljä virhettä itselleen "taiteillut" Pyry Marttinen sai rikkeiden ansiosta itselleen penkkikomennuksen. Toiselle puoliajalle poika oli kasannut upeasti itsensä ja upotti mahtavia heittoja 13 pisteen edestä. Pyffe avasi heitoillaan kotijoukkueen puolustusta ja näin ollen MuKin muut pikkumiehet pystyivät luomaan ajoillaan paikkoja mm. Joachim Calisiyorille, joka upotti tärkeitä pisteitä viimeisellä jaksolla. Tuomas Oksa pelasi jälleen kuin aikuinen. Kypsät valinnat seurasivat toisiaan, vaikka poika on vasta C-juniori.

Ensi sunnuntaina MuKi matkaa Turkuun, missä paikallinen Namika toimii otteluisäntänä. MuKi saa silloin takaisin riveihinsä HoNsU-ottelun missanneista ainakin Tuomo Antikaisen, Jan Gorskin ja Jarno Oksasen.

 

Linkki ottelutilastoon