MuKin mahtava nousu

20.10.2013

Jarno pelasi pirteästi ja toi lisää syvyyttä MuKin rotaatioon.
Jarno pelasi pirteästi ja toi lisää syvyyttä MuKin rotaatioon.
Aakko näytti vihdoin potentiaaliaan Nunnavuoren parketilla.
Aakko näytti vihdoin potentiaaliaan Nunnavuoren parketilla.

MuKijengi oli TuNMKY:tä vastaan pahimmillaan tappiolla 22 pistettä, mutta raivoisa kiri nosti munkkiniemeläiset voittoon Nunnavuoren palloiluhallissa numeroin 75 - 80.

Helsinkiläisjoukkueen vieraspelit saivat jatkoa Turussa, kun vastaan asettui paikallinen Namika. Aggressiivisesti pelaava kotijoukkue oli aloittanut kauden mollivoittoisesti Tampereella ja nyt joukkue halusi kääntää suunnan kauden ensimmäissä kotiottelussaan B-poikien SM-sarjassa.

TuNMKY aloitti ottelun varsinaisella heittorallilla. Kolmoset upposivat tappavan tarkasti (7/13) ja puolustuspäässäkin kiinnosti työnteko, joten helsinkiläiset olivat hätää kärsimässä. Nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva Eero Innamaa vastasi turkulaisten tahtipuikon heiluttamisesta. Fyysinen laituri väänsi vahvoja koreja ja syötöt napsahtelivat heittäjien kouriin taidokkaasti.

MuKi oli oudon haluton ensi jaksoilla, eikä haalarihommat näyttäneet kiinnostavan. Terävästi pelannut vastustaja pääsi heittämään suhteellisen vapaita hypäreitä ja ajotkin päättyivät korintekoon ilman suurempaa häirintää. TuNMKY johti puoliajalla murskaavasti ja ansaitusti lukemin 51 – 32.

Tauon aikana oli jälleen vierasjoukkueen herättelyn vuoro. Syysloman takia normaalia heikommin harjoitellut MuKi sopi pukukopissa taistelevansa vielä voitosta. Kisapojat otti komennon heti tauolta palattuaan ja muutaman onnistumisen jälkeen joukkue huomasi olevansa iskuetäisyydellä. Turkulaisten kolmen pisteen heittoihin saatiin nostettua käsi eteen ja sen ansiosta Namikan sihti putosi huomattavasti (1/10.). Levypallot päätyivät mukilaisten näppeihin ja joukkue sai juostua muutaman nopean hyökkäyksen, jonka jälkeen Juhani Tamminenkin olisi todennut momentumin kääntyneen.

MuKi siirtyi ensi kertaa johtoon kun ottelua oli jäljellä alle kaksi minuuttia. TuNMKY sai viimeisen puolen minuutin aikana kahteenkin otteeseen yrittää kavennusta (tasoitusta), mutta MuKin uhrautuva puolustus esti viimeistelyt ja Miika Heinonen pussitti voittopisteet lopulta vapariviivalta, kuten viime viikolla HoNsU:a vastaan.

Syysloma oli siis sekoittanut MuKin valmistautumista, mutta joukkueesta nousi esiin uusia ratkaisijoita. Pitkään flunssan kourissa makoillut Jarno ”Jabbari” Oksanen pelasi erittäin vahvan ottelun. Komealla kaarella tarkasti pussittanut Jabbari väänsi reteesti myös puolustuksessa. Näppärän Aakko Petersenin pirteät otteet otettiin ilolla vastaan MuKi-leirissä. Nopea takamies ajeli vauhdikkaasti puolustuksen sisään ja aiheutti päänvaivaa kotijoukkueen puolustusrotaatiossa. Aakko ”Petterin pojanpoika” Petersen jakeli myös kieroja passeja joukkuekavereilleen.

MuKi matkaa ensi viikonlopuksi Tallinnaan, missä pelataan EYBL:n U15-sarjan 1.divisioonan ensimmäinen alkuturnaus. SM-pelit jatkuvat 3.11. Munkkiniemessä, kun MYK:n saliin saapuu maajoukkuepelaajia vilisevä HNMKY:n ykkösjoukkue.

 

TuNMKY – MuKi ottelutilastot