MuKin jalka ei liikkunut toivotulla tavalla

2.12.2013

Rannemurtumasta kärsinyt Miro Lukangu teki paluun kentille Kotkan Karhuvuoressa.
Rannemurtumasta kärsinyt Miro Lukangu teki paluun kentille Kotkan Karhuvuoressa.

MuKi teki hukkareissun Kotkaan, missä paikallinen KTP vei voiton vahvalla toisen puoliajan esityksellään. MuKi johti vielä ottelua vielä tauolla, mutta kotijoukkue terästäytyi kopissa ja käänsi ottelun nimiinsä lukemin 68-51.

MuKi oli syksyn toisissa SM-karsinnoissa ottanut KTP:ltä neukkuun rumasti pistein 48-85, mutta nuorten helsinkiläisten lupaavat otteet SM-sarjassa olivat jättäneet tuon karsintapelin unholaan. Munkkalaiset pysyivät Kotkan kyydissä ilman suurempia vaikeuksia ja onnistuvat vetäisemään 12-0 runin ensimmäisen puoliajan päätteeksi. Tämän ansiosta taululla komeili vähäkorinen vierasjohto numeroin 26-33. Toisen jakson viimeiset minuutit nostattivat mukilaisten fiilistä, kun taas naapurikopissa oli ilmeisesti alkamassa jonkinsortin herättely.

Kotijoukkueen puoliaikapuhuttelu tuntui tepsineen, sillä kuin hetkessä oli KTP iskenyt mukilaisten kantaan ja samalla lamaannuttanut vierasjoukkueen pelin. MuKin liike lopahti ja pelirohkeus putosi lähes nollaan. Vaikka MuKin kenttätasapaino oli suhteellisen leveällä, ei kukaan uskaltanut haastaa puolustajaansa ja hyökätä korille. MuKin hyökkääminen muuttui kaarella pyörimiseksi ja toisessa päässä KTP:n taitava takamies Severi Kaukiainen sai sihtinsä kohdalleen ja teki ottelun kaikki pisteensä (10) vasta toisen puoliajan ratkaisuvaiheessa.

MuKin esitys oli kauden tähän astisista ehkä vaisuin, mutta siihen löytyy helposti vastaus – KTP:n toisen puoliajan meininki painoi mukilaisten itseluottamuksen parkettiin. Helsinkiläisten pehmeys näkyi varsinkin levypallopelissä, jonka KTP vei murskaavasti 51-29.

Kisapoikien ei ole kuitenkaan syytä pistää päätä pensaaseen vaan joukkueen tulle pyrkiä löytämään liike ja peli-ilo seuraavan sunnuntain vierasotteluun Namika Lahtea vastaan. Valmennusjohto lupasi pojille hieman erilaista harjoittelua alkaneelle viikolle, jotta huumori jälleen löytyisi ja tärkeitä vieraspisteitä saataisiin plakkariin.

 

Ottelutilasto KTP-MuKi