MuKin C-juniorit upeasti SM-sarjaan

9.12.2013

Teemu Suokas pelaa taitavaa peliä MuKin 01- ja 00-joukkueissa.
Teemu Suokas pelaa taitavaa peliä MuKin 01- ja 00-joukkueissa.

Munkkiniemen Kisapoikien C-juniorit nousivat viikonlopun voittojensa ansiosta SM-karsintasarjan kakkospaikalle ja pelaa vuodenvaihteen jälkeen alkavassa C-poikien SM-sarjassa. MuKi löi ratkaisupeleissään HNMKY:n ja PuHun.

Hyvin harjoitelleet MuKin C-pojat järjestivät ehkä pienoisen yllätyksen viime viikonloppuna, kun joukkue nousi voittojensa ansiosta SM-karsintasarjan viidenneltä sijalta toiseksi. Joukkuetta ei ole noteerattu mm. Scania Cupin rankingeissa, mikä toisaalta sopii munkkalaisille, jotka mielellään iskevätkin puun takaa.

Lauantaina MuKi kohtasi vahvaa apupuolustusta pelanneen HNMKY:n legendaarisessa B-kisiksessä. Ensimmäisellä puoliajalla hieman vetelästi puolustanut ja huonoa levypallopeliä esittänyt MuKi johti tauolle mentäessä vain neljällä pisteellä. Namika hyökkäsi ennakkoluulottomasti ja kuten aiemmin mainittiin, joukkue pyrki auttamaan korin alla erittäin vahvasti.

Toisella puoliajalla MuKi sai pallonliikkeellään HNMKY:n puolustuksen liikkumaan ja silloin avautui käytäviä korille johtaviin ajoihin. Samalla puolustuspään ryminä parantui ja MuKi pääsi juoksemaan myös useita nopeita hyökkäyksiä riistojensa päätteeksi. MuKin pojat lähtivät 55-43 voittonsa jälkeen kotiin palautumaan seuraavan päivän PuHu-ottelua varten.

MuKin kotiottelu PuHu:a vastaan pelattiin Martinlaakson koululla (PuHun kotiluola), koska MuKin käyttämät salit ovat jo sulkeneet ovensa joulun johdosta, eikä pelivuoroja tunnu löytyvän juuri mistään. Ottelulla oli syksyn aikana peliään parantaneen MuKin kannalta suuri merkitys: voitolla länsihelsinkiläiset nousisivat SM-karsintasarjassaan toiseksi, kun tappio tietäisi viidettä sijaa.

MuKi tiedosti ottelun merkityksen ja vaikka joukkue koostui vain neljästä 00- ja viidestä 01-pojasta, esiintyi ryhmä kentällä isännän elkein. Ensimmäinen kymppi meni hieman tunnustellen, mutta toinen jakso oli parasta MuKi 00-peliä ikinä! Joukkueen puolustustyöskentely oli ilmiömäistä ja kun hyökkäyspäässä pallo liikkui ja pojat tykittivät vastapallokolkkeja solkenaan, päättyi toinen neljännes MuKi:lle 27-4! MuKi näytti tuolla jaksolla mitä ”lock down defense” tarkoittaa ja sen voiman joutui kokemaan varsinkin PuHun huippulupaava laituri. Lopputulos MuKille 76-57.

MuKin C-pojat pelaavat niukasta pelaajamäärästään huolimatta energistä ja iloista korista. Joukkueen tilankäyttö ja pallonliike on viekasta sekä luontainen halu jakaa palloa kaverille on hienoa katseltavaa. Kevät näyttää kuinka pitkälle joukkue vielä etenee, mutta jo nyt seura haluaa onnitella C-poikien joukkuetta syksyn mahtavista esityksistä ja toivottaa jätkille tsemppiä SM-sarjaan.

 

Karsintasarjan sarjataulukko