Sabonis vaikeuksissa MuKin käsittelyssä

28.12.2013

MuKin C-poikien kapteeni Tuomas "Tume" Oksa pelasi vahvasti Saboniksen koripallokoulua vastaan.
MuKin C-poikien kapteeni Tuomas "Tume" Oksa pelasi vahvasti Saboniksen koripallokoulua vastaan.

Legendaarisen Arvydas Saboniksen koripallokoulun vuonna 2000-syntyneiden joukkue oli hätää kärsimässä piskuista MuKia vastaan. Liettualaiset pystyivät kuitenkin lopulta kääntämään ottelun voitokseen lukemin 55-51.

MuKi jatkoi mahtavaa taisteluaan Kaunasin turnauksessa, kun vastaan asettui Saboniksen U14-joukkue. EYBL:ä 4-1 voittosuhteella pelaava liettualaisryhmä vei trillerin lopulta nimiinsä viime minuuttien onnistumisten ansiosta.

MuKijengi aloitti ottelun täynnä itseluottamusta ja energiaa. Miro Salmela naulasi avausjaksolla kolme tyylikästä hyppyheittoa kaaren takaa ja Tuomas Oksa ajeli jälleen vahvasti korille. MuKi vei ensimmäisen neljänneksen nimiinsä 14-17 ja Saboniksen valmentaja kiehui penkillä ottelun alkuhetkistä alkaen. MuKin onnistumiset ja varsinkin Miron kolmoset vain lisäsivät vettä vastustajan valmentajan kiukaalla.

Helsinkiläiset jatkoivat hyviä esityksiään toisella neljänneksellä, mutta jakson viimeiset kaksi minuuttia päättyivät Saboniksen 10-0 runiin. Liettualaisten ykköstykki Porazinskas porasi jakson loppuun 8 pistettä putkeen ja kotijoukkue sai hengen päälle puoliaikatilanteessa 32-29.

Kuten niin monta kertaa aiemminkin, puoliajalta kentälle marssi sisuuntunut MuKi. Kopissa joukkue oli iskenyt kipinää ja pojat olivat sopineet hoitavansa voiton kotiin. Tuomas Oksa viimeisteli hienosti jakson avauspisteet ja heti perään pommitti kovassa heittovireessä oleva Tom Niiranen kolkin pömpeliin. MuKi oli jälleen siirtynyt johtoon, ja siitä asemasta joukkue ei halunnut luopua.

Ottelu jatkui kiivaana ja tasaisena loppuminuuteille asti. Neljännen jakson alussa MuKi piti liettualaiset pisteittä kolmen ja puolen minuutin ajan. Hyökkäyspäässä Tomas Pihlajamäki veti kovan ”and onen” ja Tuomas Oksa step back-jumpperin, joilla suomalaiset siirtyivät jälleen johtoon.

Tuomarilinja oli kummallekin joukkueelle erittäin salliva ja välillä kentällä otettiin miestä kuten painimolskilla, pillin kuitenkaan soimatta. MuKi oli oppinut edellisessä ottelussaan levypallopelin merkityksen ja varsinkin Tomas Pihlajamäki repi irtopalloja kouriinsa kuin Dennis Rodman konsanaan.

Reilu pari minuuttia ennen loppua Saboniksen taitava pelinrakentaja pussitti kaksi kolkkia perä jälkeen koriin ja kotijoukkue siirtyi neljän pisteen etulyöntiasemaan. MuKi ei kuitenkaan heittänyt pyyhettä kehään vaan taisteli vielä hullun lailla. Tomas Pihlajamäki nosti vaparillaan MuKin kolmen pisteen päähän ja korkealta alkanut prässipuolustus ohjasi pallon puolenkentän rajalle, minne MuKi asetti mahtavan träpin. Pallo oli jo MuKin hyppysissä kun pilli soi virheen merkiksi ja stadilaisten viimeinen nousu tyrehtyi.

MuKin valmennusjohto oli kuitenkin ylpeä sisukkaasta joukkueestaan, joka laittoi nimekkään koripallokoulun todella ahtaalle. MuKin taistelutahto oli ollut mahtavaa ja varsinkin puolustuksen rotataatio näytti pyörivän kuin aikuisjoukkueella. Helppoja koreja ei ollut tällä kertaa jaossa.

Vastustajan kuumana käynyt valmentaja tuli ottelun jälkeen korrektisti kehumaan suomalaispoikien esitystä. Liettualaisvalmentaja ihasteli MuKin pelaamista kummassakin kenttäpäädyssä ja poikiemme tsemppi oli tehnyt häneen vaikutuksen.

MuKi oli saanut kentälle myös toipilaansa, jotka pelasivatkin pirteästi, mutta pisteet jäivät heiltä vielä tekemättä. Ehkä avauspisteet syntyvät lauantai-illan ottelussa Knasiusta vastaan.

 

Sabonis – MuKi 55-51

MuKin pistemiehet: Tuomas Oksa 15, Miro Salmela 12, Tomas Pihlajamäki 10, Tom Niiranen 6, Markus Rautasalo 6 ja Daniel Saranen 2.