Peli paranee – huipputulos Kaunasista

28.12.2013

Tomas Pihlajamäki piti Knasiuksen pojille heittoklinikan.
Tomas Pihlajamäki piti Knasiuksen pojille heittoklinikan.

Alkujännitys karisee pois MuKin C-poikien otteista turnauksen edetessä. Sähäkän munkkalaisjoukkueen jalkoihin jäi lauantain iltapelissä liettualainen koripallokoulu Knasius pistein 68-38.

MuKin peli paranee niin kuin se kuuluisa viini vanhetessaan. Pojat ovat sisäistäneet paikallisen pelityylin sekä tuomarilinjan ja nyt joukkue toteuttaa pelisuunnitelmaansa lähes täydellisesti. Suomalaiset ovat antaneet paikallisille oppitunnin miten puolustetaan aggressiivisesti. Munkkalaisjoukkueen keskipituudella ei voi hirveästi hehkuttaa, mutta liike puolustuksessa ja intensiteetti ovat aivan eri tasolla kuin baltialaisjoukkueilla. Muki painostaa palloa terrierin lailla kun baltialaiset lähinnä seisoskelevat korin alla (tosin he ovat huomattavasti kookkaampia).

MuKin puolustusenergia näkyi myös joukkueen hyökkäystyöskentelyssä. Pienet ja vikkelät suomalaiset hyökkäsivät kepeällä jalalla ohi vastustajastaan niin oikealta kuin vasemmaltakin. Tuomas Oksa ja Markus Rautasalo näyttivät lämminverisiltä suomenhevosten ravilähdössä, niin vaivattoman näköisesti pojat painelivat korille. Myös Teemu Suokas toi peliin uuden sykäyksen vauhtia ja sähäkkyyttä. Muita onnistujia olivat vielä Daniel Saranen, joka haki 5-6 hyökkäyslevypalloa pitkien liettualaisten keskeltä sekä vahva Miro Salmela, jonka kädestä lähti jälleen pari onnistunutta kolmosta.

Jos MuKin peli jostain syystä pysähtyi, otti Tomas Pihlajamäki vastuun harteilleen ja tehtaili monipuolisesti joukkueelleen pisteitä. Tom Niiranen jatkoi positiivisia otteitaan ja poika pelaa kauden parasta koristaan, mikä lupaa hyvää kevään SM-sarjaa ajatellen.

Joukkueessa on tällä hetkellä mainio tekemisen meininki ja ryhmästä huokuu vahva yhteishenki. Huomenna Munkkiniemen Kisapojat kohtaa viimeisessä ottelussaan yhden Venäjän kärkiporukoista – BC Trintan. Fyysinen venäläisjoukkue on toistaiseksi voittanut kaikki pelinsä, mutta MuKi-leiristä kuului sellaista puhetta, että venäläiset kuulema kaatuvat huomenna...

 

MuKi – Knasius (LIT) 68-38

MuKin pisteet: Tomas Pihlajamäki 25, Tuomas Oksa 14, Miro Salmela 13, Tom Niiranen 8, Markus Rautasalo 5 ja Teemu Suokas 3.

 

http://www.saboniocentras.lt/en/tournaments/sabonis-team97-cup-2013#results