Kisapojille tärkeät sarjapisteet

26.1.2014

Aakko pelasi pirteästi Lahtea vastaan.
Aakko pelasi pirteästi Lahtea vastaan.
Enzo ei jättänyt heittopaikkoja käyttämättä.
Enzo ei jättänyt heittopaikkoja käyttämättä.
Miika iski paikan keskeltä.
Miika iski paikan keskeltä.
Tuomo haastaa Namikan jättiläisen Hanneksen.
Tuomo haastaa Namikan jättiläisen Hanneksen.

MuKin B-pojat pystyivät murtamaan lahtelaisten lähes 40 minuuttia kestäneen paikkapuolustuksen ja korjasivat voiton kotiin pistein 71-57. Sarjatilanteen kannalta helsinkiläisten voitto oli hyvinkin arvokas.

MuKi aloitti ottelun pirteästi. Puolustus maistui ja pallo liikkui mieheltä toiselle ripeästi. Heittopaikat löytyivät järkevällä pelaamisella, eivätkä lahtelaiset pystyneet vastaamaan MuKin vahvaan aloitukseen. Ensimmäinen kymppi kotijoukkueelle lukemin 21-9.

Toinen neljännes olikin sitten huomattavasti vaatimattomampi. Puolustus löystyi ja 1 vs 1-tilanteet hävittiin lähes jatkuvalla syötöllä. MuKin korinteko jatkui pirteänä, mutta tuo lepsu puolustus saikin valmennusjohdon puhisemaan penkin päässä. Tauolle siirryttiin kuitenkin MuKin johtosemassa 45-31.

Tauolla kupletin juonta purettiin pojille. Namika tukki korinalustansa ja pakotti MuKin linkoamaan kaukoheittoja...ja niitähän sitten heitettiin. Tosin aina kun MuKi malttoi liikuttaa palloa ja iskemään myös paikkapuolustuksen sisään, joukkue sai aikaiseksi korin tai vaparit.

MuKin korinteko vaikeutui heittotarkkuden pudotessa ja lahtelaiset kuroivat eroa umpeen. Namikan urheilulliset laiturit iskivät terävästi korille puolinopeista ja MuKin puolustus ei ollut tutulla aggressiivisuustasolla. Namika Lahti nousi jo kolmen pisteen päähän tilanteessa 52-49, eikä MuKin peli ottanut kulkeakseen kun valmistauduttiin viimeiselle jaksolle.

Se olikin sitten hieman tutumpaa MuKi-korista. Joukkue taisteli puolustuksessa ja repi lähes jokaisen levypallon haltuunsa. Jakson aikana lahtelaiset saivat kasaan vain 8 pistettä ja MuKi sai repäistyä eron lopulta 14 pinnaan. Lopputulos 71-57 kertoo munkkalaisten puolustuksen pitävyydestä, vaikka paras terävyys siitä puuttuikin.

Miika Heinonen ajeli hienosti paikan sisään ja nosteli tyylikkäillä runnereillaan hienosti pisteitä. Enzo Kaminen aloitti ottelun erittäin vahvasti ja sen ansiosta ilmeisen kirkas vihreä valo syttyi heittopaikkojen käytön suhteen. Tuomo Antikainen taisteli jälleen upeasti, vaikka välillä paikkailtiin hänen auennutta silmäkulmaansa. Tuukka Jaakkola ja Jesper Grimbergen väänsivät antaumuksella Lahden 207-senttistä nuorten maajoukkuepelaajaa Hannes Pöllää vastaan. Aakko Petersen toi eloa MuKin peliin ja Jocca Calisiyorin paluu loukkaantumisen jälkeen pelaavaan kokoonpanoon otettiin ilolla vastaan. Jarno Oksanen kasasi itsensä vaisun alun jälkeen ja naulasi viisi pistettä putkeen, kun MuKi lopulta irtosi karkuteille.

Sarjataulukossa MuKi nousi neljänneksi, mutta samaa sarjasijoitusta tavoittelee moni muukin joukkue. Yksi sellainen on Munkkaan ensi sunnuntaina saapuva TuNMKY, jonka MuKi pystyi kaatamaan joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa pistein 75-80. Tuossa ottelussa MuKi oli puoliajalla tappiolla 51-32, mutta nousi raivoisalla kirillään lopulta voittoon. Samanlaiseen aloitukseen ei nyt ole varaa, mikäli taisto neljännen sijan tavoittelusta halutaan pitää elossa.

MuKi-TuNMKY 2.2. klo 13:45 Munkkiniemen yhteiskoulussa, tervetuloa!

 

MuKi-Namika Lahti ottelutilasto