Trilleri Munkassa vailla vertaa

2.2.2014

Pyry pelasi todella kovan pelin.
Pyry pelasi todella kovan pelin.

Munkkiniemen yhteiskoulun yleisö osoitti seisaallaan suosiota ottelun tauottua, kun MuKi oli taistellut 16 pisteen tappioasemasta voittoon. MuKi nousi toistamiseen kuluvan kauden aikana jo lähes toivottomasta tilanteesta voittoon TuNMKY:tä vastaan.

MuKi aloitti ottelun suht iloisella pelillä. Palloa pussitettiin taidokkaasti ja vastustaja tuli pari askelta perässä. Tämä ilo ei kuitenkaan kauan kestänyt, sillä turkulaiset kiristivät tahtiaan ja hyökkäilivät korille todella ärhäkkästi. MuKi oli jättänyt puolustuksensa ovet apposen auki ja namikan pojat nostelivat vuorotellen helpohkoja koreja. Jatkuvat 1 vs. 1-tilanteiden häviämiset ja myöhässä tulleet avut saivat MuKin valmentajat kiehumaan omiensa saamattomuuteen.

Ajassa 16:25 turkulaiset siirtyivät johtoon 23-39 ja MuKin penkin päässä pääkin taisi jo retkahtaa. Helsinkiläiset sutivat palloa ohi korirenkaan oikein urakalla, eivätkä edes helpot lay upitkaan tahtoneet mennä sisään. Pienellä kikkapuolustuksella MuKi nousi kuitenkin puoliaikatilanteeseen 33-41.

Kolmannella jaksolla eivät kikatkaan enää toimineet. Turkulaiset tulivat edelleen vahvasti korille taitavan ja fyysisen Eero Innamaan johdolla, eikä MuKi saanut millään eroa kavennettua. MuKi näennäisesti terästi puolustustaan, mutta todellista itsensä likoon laittamista ei kentällä näkynyt. Viimeiselle erätauolle lähdettiin turkulaiskomennossa 44-57.

Ennen viimeisen neljänneksen alkua pojilta kysyttiin: ”Kuka haluaa pelata mitaleista?” Ja sillä hetkellä poikien silmissä syttyi taistelijan liekki. MuKin puolustus tiivistyi, apupuolustaja oli aina ajoissa paikalla, kukaan ei ajellut enää munkkalaisten ohi korille ja piste-ero rupesi kaventumaan. MuKin pelaajien tekeminen nousi lähes hurmostilaan, eikä kotijoukkue antanut vastustajan tehdä kuin viisi pistettä viimeisellä jaksolla.

Mukijengi oli siirtynyt 64-62 johtoon ja TuNMKY oli pakottu rikkomaan kun pelikellossa oli enää alle kahdeksan sekuntia aikaa. MuKi sai pelattua pallon Miika Heinoselle, jonka molemmat vaparit hieman yllättäen kolahtivat rautoihin. Turkulaiset pääsivät vielä vauhdilla hyökkäämään ja laidasta löytyi täysin vapaana kovana kaukoheittäjänä tunnettu Jussi Tamminen. Hänen heittonsa ei kuitenkaan löytänyt tietään korisukan pohjalle ja trillerin pisteet jäivät Munkan yheiskoululle lukemin 64-62.

Munkkiniemen Kisapojat esitti huikean kirin, joka sai yleisön taputtamaan seisaallaan loppusummerin soitua. Aplodit kuuluvat kummallekin joukkueelle hienon taistelun ansiosta. Yksi jännittävimmistä junioriotteluista, mitä Munkassa on vähään aikaan pelattu.

MuKin riveistä löytyi ratkaisuhetkillä uusia onnistujia. Pyry Kanerva pelasi aivan mahtavan viimeisen jakson, jolloin taisto kävi kuumimmillaan. Pyry naulasi kolkin ja kakkosen peräkkäin nostaen MuKin kahden pisteen päähän vain muutama minuutti ennen loppua. Aakko Petersen haki irtopalloja vastustajan käsistä ja ajeli vikkelästi korille, kun muut eivät siihen pystyneet. Tuomo ”Dennis Rodman” Antikainen repi levypalloja kuin tällä kertaa käytetty lempinimi konsanaan (19 kpl). Miro ”Lock Down” Lukangu pelasi vain reilut neljä minuuttia, mutta sinä aikana vastustajan ykköstykki joutui urakoimaan valtavasti vain saadakseen pallon. Jarno ”Jabbari” Oksanen pelasi jälleen pirteästi...kiitos katsomossa istuneelle fanijoukolle.

MuKin urakka jatkuu ensi sunnuntaina, kun Munkasta siirrytään Malmille, missä mestarisuosikki HNMKY isännöi seuraavan kierroksen ottelua. MuKi esiintyy kotona jo poikkeuksellisesti tiistaina 11.2. klo 19:20, kun paikallisvastustaja Honka saapuu MYK:n parketille. Silloin tarvitaan MuKi-faneja katsomoon kannustamaan nuoret munkkalaiset hyviin suorituksiin, tervetuloa!

 

MuKi-TuNMKY ottelutilastot

 

MuKi highlightsit