MuKi nosti tasoaan, mutta se ei riittänyt voittoon

14.4.2014

MuKin B-pojat ovat pelanneet hienon kauden.
MuKin B-pojat ovat pelanneet hienon kauden.

Munkkiniemen Kisapoikien otteet toisessa välierässä olivat huomattavasti parempia kuin ensimmäisessä kohtaamisessa HNMKY:tä vastaan. MuKi tsemppasi kuten pitääkin ja teki vastustajan olon tukalaksi, mutta vuoden vanhempi ja rutinoituneempi HNMKY eteni kuitenkin SM-finaaliin lukemin 41-68.

MuKi oli puristanut sitä kuuluisaa mailaa rystyset valkoisina, kun joukkuet aloittivat lauantaina välieräsarjan. Sunnuntaina kotikentällään pelanneet munkkalaiset palasivat tasolleen ainakin puolustuspäässä, sillä HNMKY jäi sille vaatimattomaan pistemäärään (68). Korinteko ja varsinkin kaukoheittopeli olivat taasen mukilaisille erittäin työläitä, eikä 41 pisteellä yleensä korismatseja voiteta.

MuKi onnistui pelisuunnitelmassaan suhteellisen hyvin. Ratkaisut pyrittiin ”antamaan” niille, jotka eivät heittoja juurikaan yleensä ota ja ratkaisuvalmiiden kavereiden kintereillä oltiinkin sitten todella tiukasti. Suunnitelmaa pystyttiin toteuttamaan varsin hyvin, mutta kun oma heittopeli oli jälleen uskomattoman huonoa, ei MuKi pystynyt taistelemaan voitosta vaikka kovasti sitä yrittikin. HNMKY:n laadukas B-poikajoukkue ei herpaantunut missään vaiheessa ja joukkue pystyi fyysisellä pelillään pitämään huolen siitä, ettei MuKi pääsyt käsiksi mm. levypalloihin ja sitä kautta toisiin korintekoyrityksiin.

MuKin 99-pojat saivat jälleen arvokasta kokemusta ensi kautta ajatellen ja joukkue sai hyvän oppitunnin siitä mitä tuleman pitää. Pelin muuttuessa taktisemmaksi vuosi vuodelta tulee joukkueen pystyä muuttamaan peliään myös ottelun aikana ja tämänvuotinen B-poikien SM-sarja antoi siitä hyvää esimakua. Joukkue pystyi kauden aikana kääntämään monta ottelua tappioasemasta voittoon ja se kasvatti varmasti poikien taktista kypsyyttä.

MuKijengillä on loppukaudella vielä jäljellä monta tärkeää taistoa. Vajaan kahden viikon päästä pojat taistelevat vielä SM-pronssista joko Pyrintöä tai Uraa vastaan. Sen jälkeen on vuorossa eteläisen alueen B-poikien 1.div. aluefinaalit ja kausi huipentuu EYBL:n U15-sarjan 1.div. Superfinaaleihin Venäjällä 22.-25.5.

MuKin B-poikien pitkää kautta voi kokonaisuudessaan pitää jo nyt onnistuneena, mutta pelivirettä tulisi vielä pystyä pitämään yllä n. 1,5 kk. Joukkueella on yhä tavoitteita ja tulevat viikot näyttävät mihin joukkue vielä pystyykään.

Joukkueella ei ole enää otteluita kotisalissaan, joten pojat haluavat kiittää mm. buffaa pyörittäneitä vanhempia. Peli toisensa jälkeen pöytä notkui täynnä suurella sydämellä valmistettuja herkkuja. Kiitoksen ansaitsevat myös ne isät ja äidit, jotka hoitivat toimitsijapöydän tehtävät mallikkaasti läpi kauden. MuKi kiittää myös MYK:n henkilökuntaa, joka oli aina valmis auttamaan ja joustamaan tarvittaessa. Ilman tukijoita ja sponsoreita olisi moni juttu jäänyt tekemättä, joten syvä kummarrus myös heidänkin suuntaan. Lopuksi joukkue haluaa kiittää vielä kannattajiaan, jotka ilahduttavasti seurasivat poikien tekemistä kauden edetessä. Hyvähenkiseen MuKi-perheeseen on mukava kuulua.

 

MuKi-HNMKY ottelutilastot