MuKin B-junnut neljänneksi

28.4.2014


Munkkiniemen Kisapoikien B-juniorit taipuivat hyvän taistelun jälkeen Kaarinan Uralle pistein 84-64. Pronssimitalit jäivät siis lopulta selvästi Kaarinaan, vaikka MuKi oli pelissä mukana vielä neljännen jakson alussa.

MuKi lähti otteluun hyvillä fiiiksillä. Mitalien kohtalo selvästi kiinnosti helsinkiläisiä ja joukkue aloitti ottelun rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Puolustuspeli onnistui pelisuunnitelman mukaisesti ja hyökkääminenkin oli suhteellisen monipuolista. Koreja saatiin tehtyä niin läheltä kuin kaukaakin ja ratkaisijoita löytyi ottelun alkujaksoilla useampia, mikä ilahdutti valmennusstaffia.

Vielä kolmannella jaksolla nähtiin erittäin hyvää MuKi-korista, mutta neljännen jakson veikin sitten kotijoukkue varsin selvästi (30-12). Urabasketin heitot rupesivat osumaan maaliinsa ja tyylikkäästi esiintynyt Joona Airenne piti omilla ratkaisuillaan huolen siitä, etteivät mukilaiset päässeet enää taistelemaan voitosta pelin viime minuuteilla. Nuorten helsinkäisten selkäranka napsahti ehkä turhankin helposti, mutta ensimmäisten jaksojen täysillä pelaaminen verotti poikien energiavaroja sen verran etteivät pojat pystyneet enää laittamaan riittävästi kampoihin.

MuKi voi olla kuitenkin päättyneeseen SM-kauteensa tyytyväinen. Kaikki joukkueen pelaajat ovat vielä ensi vuonna B-junoreita, joten tulevaa kautta ajatellen joukkue sai mahtavaa kokemusta pelaamistaan SM-sarjaotteluista. Ensi vuonna MuKilla on noin 25 kpl B-junioreita, kun vuonna 2000-syntyneet C-pojat siirtyvät vanhempaan ikäluokkaan. Seura ei ole vielä päättänyt miten pyrkii pelaamaan ensi kauden sarjoissa. Vaihtoehtona on yrittää saada kaksi joukkuetta SM-sarjaan kuten HNMKY tällä kaudella tai sitten yksi joukkue SM-sarjaan ja toinen valtakunnalliseen 1. divisioonaan. MuKi tahtoo viedä pelaajiaan eteenpäin parhaansa mukaan ja päätökset tavoitteista tullaan tekemään priorisoimalla pelaajien kehittyminen.

MuKin B-junioreiden kausi kuitenkin jatkuu vielä reilun kuukauden ajan. Ensi viikonloppuna vuorossa ovat aluefinaalit, joiden tarkoituksena on myös pitää poikien pelivirettä yllä toukokuun lopussa Venäjällä pelattavaa EYBL:n U15-sarjan superfinaaleja varten. Kesäkuun 1. viikolla osa MuKin 99-junnuista lähtee seuran järjestämälle rippileirille Italiaan, missä pojat pelaavat mm. Rimini Crabsien U15-joukkuetta vastaan, joten pelejä riittää vielä kesähelteille saakka.

 

Ura-MuKi ottelutilastot