MuKi tuuliajolla

23.5.2014

Pojat seisoivat avajaisissa vartti ennen ottelun alkua, ja lähes samanlailla sen aikana.
Pojat seisoivat avajaisissa vartti ennen ottelun alkua, ja lähes samanlailla sen aikana.

MuKin B-poikien kauden pohjanoteeraus osui pahaan paikkaan, kun joukkue pelasi pääsystä EYBL:n välieriin. Turnausisäntä Chekhov (RUS) vei voiton huolimattomasti ja arkaillen pelanneiden suomalaisten edestä pistein 51-63.

MuKin venäläinen vastustaja ei todellakaan esittänyt mitään ihmeellistä, mutta kun MuKi taas lähinnä kohelsi ja sähelsi kentällä ei voittajasta ollut epäselvyytä. Helsinkiläisille tuli uskomaton määrä helppoja menetyksiä ja ohiheitettyjä ratkaisuja korin alta. Pallo tuntui jostain kumman syystä polttavan mukilaisten käsissä ja onnistumiset kiersivät joukkueen todella kaukaa. Oliko syynä huonoihin otteisiin pelituntuman puute vai mikä, mutta joukkueen esitys oli kaukana siitä mitä se olisi voinut olla.

Varsin heikkotasoisen ottelun ensimmäiset minuutit olivat mukilaisittain vielä iloisia ja usko jatkoon etenemisestä säilyi vahvana. MuKi johti ottelua ensimmäisellä jaksolla 14-6, mutta sitten ne harmilliset menetykset sekä ohiheitot veivät joukkueelta parhaan terän ja Chekhov huomasi tilaisuutensa koittaneen. Venäläiset hinasivat itsensä peliin mukaan ja samalla nykäisivät maton mukilaisten jalkojen alta.

Suomalaiset eivät enää pystyneet kääntämään kurssiaan vaan Chekhovin pojat pitivät huolen siitä, että kotiyleisö pääsi juublaamaan ottelun päätyttyä. MuKin joukkue oli esitykseensä pettynyt ja poikien ilmeet kertoivat ottelun jälkeen karua kieltään. Kisapoikien työjuhdat Miika Heinonen ja Tuomo Antikainen tekivät joukkueensa eteen minkä pystyivät, mutta tällä kertaa he eivät saaneet apuja muilta juuri lainkaan.

MuKi oli pelannut edellisen virallisen ottelunsa kolme viikkoa ennen EYBL:n finaaliturnausta ja sillä lienee osasyy heikkoon esitykseen. Edes pelatut harjoituspelit eivät nostaneet pelivirettä ylös. Huomenna on kuitenkin uusi päivä ja poutasää, joten pojat laittavat uutta matoa koukkuun ja käyvät liettualaisen Alytuksen kimppuun. Ottelu alkaa paikallista aikaa klo 12:30, eli Suomessa livescorea kannattaa seurata klo 11:30 alkaen.

MuKi - Chekhovski Yastrebi ottelutilastot