MuKi nousi suosta

24.5.2014

Jan Gorski ja Tuomo Antikainen olivat tarpeeksi fyysisiä vahvoja liettualaisia vastaan.
Jan Gorski ja Tuomo Antikainen olivat tarpeeksi fyysisiä vahvoja liettualaisia vastaan.

Jos eilinen peli oli murheellinen niin tänään pelattu ottelu Alytusta vastaan olikin sitten se toinen ääripää. Suomalaiset pelasivat rohkeasti ja onnistuivat koko joukkueen voimalla. EYBL:n runkosarjan voittanut liettualaisjoukkue kaatui 52-59 ja MuKin mahdollisuudet pronssiotteluun ovat vielä omissa käsissä.

Alytus repäisi ottelun alkajaisiksi 9-0 pisteputken ja MuKi oli helisemässä. Eilisen pelin jälkeen oli joukkueen kesken sovittu, että viimeisissä peleissä periksi ei anneta mistään hinnasta. Niinpä MuKi aloitti nousunsa ja siirtyi puoliajalle Pyry Kanervan onnistuneen haamuheiton jälkeen 19-29 johtoasemassa.

Kolmatta jaksoa oli pelattu vajaa kaksi minuuttia, kun liettualaiset tasoittivat pelitilanteen. MuKin raatamalla saavutettu etu karisi nopeasti, mutta joukkue ei kuitenkaan lamaantunut, vaan uudet ratkaisijat pitivät MuKin taistelussa mukana. Pyryt Kanerva & Marttinen sekä Tuukka Jaakkola olivat upealla pelipäällä ja toivat kaivatun lisän ratkaisijoiden joukkoon.

Puolustuspäässä MuKin sentterit Gorski ja Jaakkola taistelivat mahtavasti juuri suuren agenttitoimiston kanssa sopimuksen tehneen Grantas Vasiliauskasin kanssa. Myös MuKin pikkumiesten jalat liikkuivat vinhaan eivätkä vastustajan takamiehet päässeet korille tekemään tuhojaan. MuKille siis arvokas voitto lukemin 52-59 ja kohta alkavassa iltamatsissa Suomi-pojat kohtaavat Klaipedan. Mikäli MuKi voittaa tuon ottelun, pronssipelissä vastaan tulisi legendaarinen Moskovan CSKA, joka kärsi semifinaalissa tappion Chekhoville.

 

Alytus – MuKi ottelutilastot