MuKi päätti kautensa EYBL:n 5. sijaan

25.5.2014

Tuukka "Thyyyks" Jaakkola valittiin MuKin parhaaksi EYBL:n superfinaaleissa. Poika esiintyi lupauksia antavasti.
Tuukka "Thyyyks" Jaakkola valittiin MuKin parhaaksi EYBL:n superfinaaleissa. Poika esiintyi lupauksia antavasti.
Virumaa PK voitti toistamiseen EYBL-mestaruuden. Onnea!
Virumaa PK voitti toistamiseen EYBL-mestaruuden. Onnea!

Pitkälle venynyt kausi saatiin lopulta päätökseen, kun MuKijengi kaatoi BS Rigan jatkoajan jälkeen 67-71. Voittonsa ansiosta helsinkiläiset sijoittuivat kovatasoisen nuorisoliigan viidenneksi.

Lauantai-iltana MuKi kärsi tappion liettualaiselle Klaipedalle ja toiveet pronssimitaleista murenivat. Otteluun sijoista 5-6 MuKi sai vastaansa latvialaisen BS Rigan, joka putosi pronssiottelusta hävittyään pisteellä Moskovan CSKA:lle.

Sunnuntain sijoitusottelussa pelasivat vastakkain kaksi pettynyttä ja myös väsynyttä joukkuetta. Alku mentiin tunnustellessa, mutta loppua kohden otteet kovenivat ja voitosta ruvettiin taistelemaan tosissaan. Vastustaja oli ryhmittynyt 2-3 paikkapuolustukseen ja vihdoinkin MuKi osui myös bonuskaaren takaa. Jarno Oksanen naulasi kolkkinsa 4/5, Markus Rajala 4/7 ja Miika Heinonen 3/4.

Hyvää heittopäivää oli jo odotettukin ja kausi oli hienoa päättää lukuisiin onnistumisiin. MuKi sai hienosti rakenneltua heittopaikkoja vastustajan pelattua paikkapuolustusta, minkä käyttäminen tuntuu olevan muotia Itä-Euroopassa, sillä kaikki muut joukkueet paitsi MuKi ja EYBL-mestaruuden toistamiseen voittanut Virumaa PK pelasivat enimmäkseen paikkapuolustusta.

MuKi siis sijoittui EYBL:n U15-sarjan 1. divisioonassa viidenneksi, mikä herättää hieman ristiriitaisia tunteita. Sijoitus sinänsä on hieno, mutta joukkue tiesi pystyvänsä parempaan. Kisapoikien pelituntuma ei ollut paras mahdollinen ja joukkue olisi parhaassa iskussaan pystynyt taistelemaan mitalisijoista.

EYBL todisti kuitenkin sen faktan, joka saa pienen länsi-helsinkiläisseuran tuntemaan pientä ylpeyden aihetta. Nuoret suomalaispojat pystyvät pelaamaan tasaväkisesti Venäjän, Liettuan, Latvian ja Viron parhaita joukkueita vastaan tai jopa voittamaan niitä, mikä on suomalaisitain harvinaista herkkua. MuKi sai paljon positiivista huomiota vastustajajoukkueiden valmentajilta ja mielenkiinto seuraa sekä joukkueen pelitapaa kohtaan oli aidosti uteliasta.

MuKi pelasi kauden aikana 19 EYBL-ottelua ja pystyi voittamaan niistä 12. Joukkuetta vastaan tehtiin sarjassa vähiten pisteitä (40.8 ppg), mikä kertoo poikien hurjasta taistelijan aseenteesta. MuKilla on myös suomalaisittain poikkeuksellisen pitkä joukkue, sillä vain Moskovan CSKA oli Suomi-Poikia kookkaampia EYBL:ssä. MuKin sentteriosastoon kuuluvien pelaajien pituuskasvu ei ole vielä näyttänyt tyrehtymisen merkkejä, joten joukkue ei tule kokonsa puolesta jäämään jalkoihin tulevaisuudessakaan.

EYBL:n U15-mestariksi pelasi jälleen loistelias Virumaa PK:n joukkue, joka voitti finaalissa isäntäseuran Chekhov Yastrebin 65-48. MuKi on saanut seurata suht. läheltä virolaisten pelaamista sekä kehittymistä jo useamman vuoden ajan ja mukilaiset haluavat onnitella sympaattista VPK:n joukkuetta mestaruudesta. Pienestä Väike-Maarjan kylästä tuleva joukkue on ollut yhdessä jo pitkään ja heidän taitava valmentajansa Vaido Rego on loihtinut pojistaan mahtavia pelimiehiä.

 

MuKi – Klaipeda ottelutilastot

BS Riga – MuKi ottelutilastot