B-poikien SM-sarja käynnistyy

11.10.2014

B-poikien SM-sarja alkaa sunnuntaina 12.10.
B-poikien SM-sarja alkaa sunnuntaina 12.10.

Huomenna sunnuntaina MuKin B-poikajoukkueet aloittavat kauden SM-sarjaottelunsa. Viime vuonna B-poikien SM:ssä 4. sijoittuneet mukilaiset pelaavat tällä kaudella sarjaa kahdella joukkueella: MuKi 99-00 matkaa Tampereelle ja MuKi vierailee Kallahdessa.

MuKi 99-00 hurauttaa aamulla Manseen, missä Pyrintö isännöi klo 11:30 starttaavaa sarja-avausta. Tampereen ylpeys pelasi viime kaudella B-poikien SM-finaalissa, ja seura on perinteisesti pärjännyt hyvin nuorten SM-sarjoissa. Tämän vuoden tamperelaisjoukkue ei ennakkokaavailuissa aivan yllä viimevuotiselle tasolle, mutta joukkueen riveissä on kuitenkin kokoa, näköä ja taitoa.

MuKin 99-00 joukkueesta osa on jo lähtenyt syyslomareissulle eikä porukan iskukyky sunnuntaina ole paras mahdollinen, mutta etukäteen pisteitä on harvemmin jaettu. Tammelan koululla tullaan taistelemaan voitosta loppuun asti ja MuKi 99-00:n pitäisi lähteä peliin ilman suurempia paineita.

Toinen Kisapoikien joukkue selviää lyhyemmällä ajomatkalla, kun MuKi kohtaa Wartti Basketin Kallahden liikuntahallissa klo 14:20. Itä-Helsinkiläinen Wartti koki SM-karsinnoissa kauhun hetkiä häviämällä Honsulle jatkoajan jälkeen ja joukkueen oli seuraavana päivänä pakko voittaa HNMKY, jotta paikka BSM:ssä irtoaisi. Wartin pojat osoittivat taistelijan luonteensa hoitamalla tuon ottelun varmasti kotiin ja paikka auringossa varmistui. MuKin täytyy kuitenkin olla alusta asti hereillä heidän kanssaan, sillä Vartsikan kundit eivät helposti taivu.

Wartti Basketin otteluennakko