Kisapoikien SM-sarja alkoi voitoilla

12.10.2014

Make ajeli korille kuin väkkärä. Välillä löytyi kaveri vapaana ja välillä poika pussitti itse.
Make ajeli korille kuin väkkärä. Välillä löytyi kaveri vapaana ja välillä poika pussitti itse.
Taas lähtee Makun hyppysistä tyylipuhdas kolmonen säkkiin.
Taas lähtee Makun hyppysistä tyylipuhdas kolmonen säkkiin.
Chrisu pelaa omissa korkeuksissaan.
Chrisu pelaa omissa korkeuksissaan.
Jocca is back! Poika oli lähes puoli vuotta sivussa loukkaantumisen takia ja nyt hän tekee paluuta.
Jocca is back! Poika oli lähes puoli vuotta sivussa loukkaantumisen takia ja nyt hän tekee paluuta.

Kumpikin MuKin B-poikajoukkue selvitti sarjan avausottelunsa voitokkaasti. MuKi 99-00 vei trillerin Tampereella nimiinsä lukemin 55-56 ja MuKi pääsi hieman helpommalla Kallahdessa. Wartti kaatui puhtaasti pistein 66-114.

MuKi 99-00 aloitti kautensa tuomalla kaksi sarjapistettä mukanaan Tammelan koululta, missä joukkue pystyi jännitysnäytelmän jälkeen pisteen voittoon Pyrinnöstä. Vierasvoitolla on aina oma arvonsa ja sarja on mukava aloittaa positiviisissa merkeissä.

Helsinkiläisten voiton arkkitehtina hääri vikkeläkinttuinen Markus Rautasalo, joka joutui hurjan paineen alle, kun vastustajan kokenut valmentaja huomasi hänen olleen MuKi 99-00:n ainoa pelinrakentaja. ”Makea” prässättiin koko kentällä ja pallonskriinit tuplattiin, joten helpolla poika ei päässyt. Seuraaviin peleihin hän tulee saamaan tärkeää taustatukea, kun taitavat takamiehet Aakko Petersen ja Pyry Kanerva palaavat kehiin.

MuKin onnistujiin lasketaan ehdottomasti myös Markus ”Maku” Rajala, joka naulasi bonuskaaren takaa viisi kolkkia pussin pohjalle. Christian Backa huseerasi korin alla aktiivisesti ja toimi puolustuspäässä hyvin liikkuvana maalivahtina, jolloin Emil ”Emppu” Uotila pääsi repimään mahtavasti puolustuslevypalloja. MuKin tuore laituri Eemeli Laaksonen sai ahnaan puolustuksensa ansiosta pidettyä Pyrinnön ykköstykin heittoprossat alhaisina.

Avausottelu Tampereella oli varsin intensiivinen, ja sen johdosta myös hieman ”villi”. MuKilta nähtiin paljon huonoja ratkaisuja kummassakin päässä kenttää eikä pallostakaan pidetty hirveän hyvää huolta. Voitto on kuitenkin voitto ja kautta on tästä huomattavasti mukavampi jatkaa.

MuKi voittoon myös Itä-Helsingissä

Kallahden liikuntahallissa oli kotijoukkueen toimesta järjestetty hieno ottelutapahtuma. Hyvien buffettitarjoilujen lisäksi pelaajaesittelyt, musiikit ja kuulutus olivat tyylikkäästi hoidettu. Isäntäjoukkue oli selkeästi nähnyt vaivaa ottelun järjestelyissä, ja myös kentällä tapahtui warttilaisten toimesta. Kotijoukkue aloitti vauhdikkaasti ja Wartti vei ottelun alkuminuutit ansaitusti nimiinsä. Kauaa ei MuKin valmennus katsellut aloitusviisikkonsa velttoilua ja reilun neljän minuutin pelin jälkeen viisikko pääsi kokonaisuudessaan penkille miettimään syntyjä syviä. Vaihdosta tulikin hyvällä asenteella pelanneita poikia ja pian rupesi kaikkien mukilaisten jalka liikkumaan toivotulla tavalla.

Wartti pelasi pirteästi ja hyökkäsi MuKin puolustusta vastaan ennakkoluulottomasti. Munkkalaisleirissä tullaankin palaamaan "Shell Drillin" harjoitteluun, sillä varsinkin toinen apu puolustuksen rotaatiossa oli pahasti myöhässä.

Hyökkäyspäässä MuKi iski sitten koko arsenaalillaan ja joukkue meni vahvasti korin alle, mikä vielä viime kaudella isompia 98-poikia vastaan oli harvinaista. Vierailijoiden peliminuutit jakaantuivat tasaisesti ja pistesarakkeesta löytyy monta onnistujaa. MuKin 00-syntyneet Tuomas Oksa ja Robin Åvist olivat liukkaalla ja iloisella pelipäällä. Jan Gorski oli alussa vahva kuin härkä, kun taas Tuukka Jaakkola haki alkuminuuteilla vielä hieman tatsia, mutta kun se löytyi niin sitten rupesi tapahtumaan. MuKin isot laiturit Jarno Oksanen sekä Enzo Kaminen heittivät kaukaa tappavan tarkasti ja pitkään sivussa olleen Miika Heinosen kunto nousee kohisten.

MuKi kohtaa ensi sunnuntaina 19.10. Pirkkolan palloiluhallissa Pyrinnön ja MuKi 99-00 saa tiistaina 21.10. MYK:ssa vastaansa Tapiolan Hongan, joka piti MaSua tiukilla avausottelussaan. Syyslomaviikko sekoittaa hieman Kisapoikien harjoittelua, sillä koulut sulkevat viikoksi ovensa. Saa nähdä miten tämä vaikuttaa munkkalaisten seuraaviin peleihin, mutta se kannattaakin tulla paikan päälle katsomaan reilun viikon päästä.

 

Tampereen Pyrintö – MuKi 99-00 ottelutilastot

Wartti Basket – MuKi ottelutilastot