Vauhdikasta menoa Pirkkolassa

20.10.2014

Jan nostaa korin alta jälleen kaksi pinnaa.
Jan nostaa korin alta jälleen kaksi pinnaa.
Saman tekee Tuukka.
Saman tekee Tuukka.
MuKin takamiehet pääsevät usein läpiajoihin. Tuomas nostamassa palloa pussiin.
MuKin takamiehet pääsevät usein läpiajoihin. Tuomas nostamassa palloa pussiin.
Pojat pelaavat palloa hyvin sisään, tässä Enzo löytää Janin vapaana korin alla.
Pojat pelaavat palloa hyvin sisään, tässä Enzo löytää Janin vapaana korin alla.

MuKi oli hereillä kun joukkueen kotipelit alkoivat sunnuntaina Pirkkolan palloiluhallissa Pyrintöä vastaan. Ilahduttavan runsaslukuinen yleisö pääsi läheltä seuraamaan MuKin iskukykyä, joka alkuminuuttien tunnustelun jälkeen muodostui varsin vahvaksi. Munkkalaisten pelikovuus säilyi hyvänä loppuun asti ja sen ansiosta piste-ero kasvoi varsin selkeäksi (98-41).

Pyrintö saapui Pirkkolaan ilman ykköstykkiään, mutta joukkueesta löytyy silti monta hyvää pelimiestä. Pyrinnön B-pojissa pelaa muutama pitkäraajainen korislupaus, joiden parhaat vuodet ovat vasta tuloillaan. Pitkiä poikia löytyy myös MuKin riveistä ja eilen he esiintyivät edukseen. Varsinkin Jan ”Gortat” Gorski oli vahvalla pelipäällä. Harteikas puolalaissentteri pelasi erittäin aktiivisesti korin läheisyydessä ja pyörähteli tyylikkäästi korintekoon. Koripalloa vasta reilut kolme vuotta harrastanut lupaus on kehittynyt huimasti ja mielenkiinnolla odotetaan mitä tulevaisuus tuo pojalle tullessaan.

MuKin peliminuutit jakaantuivat tasaisesti ja jokainen poika täytti tonttinsa kuten pitikin. Joukkue hyökkää vahvasti korille eikä kolmosia roiskita mielin määrin, kuten viime kaudella välillä nähtiin. MuKin pojat ovat aina puolustaneet hanakasti, eikä eilinen ottelu tehnyt siihen poikkeusta. Joukkue tekee puolustuspäässä niin vahvaa perusduunia ettei mihinkään kikkapuolustuksiin ole juurikaan tarvetta.

MuKi pelasi joukkueena hyvin, mutta annetaan Jan Gorskin lisäksi vielä Miika Heinoselle hieman palstatilaa. Miika oli sivussa treeneistä lähes neljä kuukautta (kesä-syyskuu) ja sai luvan aloittaa harjoittelu juuri ennen toisia SM-karsintoja. Miikan otteet ovat tästä johtuen olleet hieman ruosteessa, mutta viime päivien aikana öljy on selvästi muuttunut juoksevammaksi pojan koneistossa. Tuttuja teräviä suunnanmuutoksia sekä rytminvaihdoksia nähtiin viikonlopun aikana enemmän ja taiturimaiset viimeistelyt kruunasivat vahvat korilleajot.

Useampi MuKin B-poika pelaa myös miesten III-divisioonaa MuKi II:n riveissä. Syksyn aikana pelatut miesten ottelut ovat tehneet hyvää B-pojillemme. Korialuspelaaminen on selkeästi kovempaa ja tilanteisiin mennään rohkeammin. Myös henkisellä puolella on tapahtunut muutosta kun pojat ovat tulleet miesten treenien tai pelien jälkeen pelaamaan ikäisiään vastaan.

MuKin pelit jatkuvat ensi lauantaina Kotkan Karhuvuoressa, kun kauden hyvin aloittanut KTP toimii isäntänä. Sitä ennen pelataan Munkassa B-poikien SM-sarjaa, kun tiistaina 21.10. kohtaavat MuKi 99-00 ja Tapiolan Honka. Tervetuloa Munkkiniemen yhteiskoululle kannustamaan Kisapoikien nuorempaa B-poikajoukkuetta hyviin esityksiin klo 19:20 alkavassa ottelussa!

 

MuKi-Pyrintö ottelutilastot

Highlight-videolinkki