Vaarallinen Jymy testaa MuKin tyttöjen kantin

31.10.2014

Mukilaisista Maaria Jaakkola (kuvassa), Veera Auvinen, Ella Kolehmainen ja Mona Winter juhlivat PHYKin riveissä torstaina Koululiikuntaliiton SM-kultaa.
Mukilaisista Maaria Jaakkola (kuvassa), Veera Auvinen, Ella Kolehmainen ja Mona Winter juhlivat PHYKin riveissä torstaina Koululiikuntaliiton SM-kultaa.

B-tyttöjen SM-sarja jatkuu sunnuntaina, kun Munkkiniemeen saapuu vieraita Orimattilasta. Joukkueet kävivät elokuun lopulla EHBT-turnauksessa kaksi tasaista vääntöä, jotka päättyivät munkkalaisten muutaman pisteen voittoihin. Jymyllä on siis kalavelkoja maksettavana.

– Jymy on yhtenäinen ryhmä, jonka tilanne on aivan päinvastainen kuin meillä. He ovat pelanneet pitkään yhdessä ja tuntevat toinen toisensa. Jymyn joukkuekonsepti on valmis, kun meidän kone yskii vielä pahasti. Jymystä löytyy ratkaisijoita joka pelipaikalta ja heidän pysäyttämisensä on äärimmäisen vaikeaa. Antti Kulmalalla on käytössään laaja rosteri, josta löytyy tulivoimaa, Kisapoikien päävalmentaja Napru Kolehmainen hehkuttaa päijäthämäläisen pikkukaupungin ylpeyttä.

Jymy selviytyi SM-sarjaan Helmi KaPon voittamasta karsintalohkosta, jossa sen taakse jäivät Hongan kakkosjoukkue, BC Nokia ja Vimpelin Veto. SM-sarjan avauskierroksella orimattilalaiset murskasivat kotikentällään Peli-Karhut Kotkasta luvuin 75–34. Jymyn tavaramerkkinä on aktiivinen koko kentän joukkuepuolustus, jonka avaamiseen munkkalaisten on löydettävä tepsivä resepti.

Kolehmainen povaa tasaista ja vähäkorista ottelua, jossa jokainen irtopallo on tärkeä. Viime viikon Helmi KaPo -ottelusta jäi paljon petrattavaa. – Viime sunnuntai oli sysimusta. Nyt kaksinkamppailuvoimaa on löydyttävä. Liikettä hyökkäykseen ja tunnetta puolustukseen, niin kurssi on mahdollista kääntää.