MuKin tytöille rennolla pelillä murskavoitto

23.11.2014

Saga Martin oli yksi onnistujista, kun MuKi riepotteli Raholan Pyrkivää.
Saga Martin oli yksi onnistujista, kun MuKi riepotteli Raholan Pyrkivää.

Kisapoikien B-tytöt olivat toipuneet hienosti perjantain Honka-tappiosta. Munkkalaiset laskettelivat rennolla pelillä ja itseluottamusta uhkuen selvään 93–35-kotivoittoon Raholan Pyrkivästä.

Joukkueiden tasoero kävi selväksi jo ottelun ensiminuuteilla. Kun kello oli käynyt vajaat viisi minuuttia, upotti tehokkaasti aloittanut Ella Kolehmainen (8 pistettä / 6 levypalloa) jo kolmannen korinsa, jolla MuKi siirtyi viiden pisteen johtoon. Munkkalaisten hyökätessä hallitusti ja puolustaessa tiiviisti joutuivat vieraat turvautumaan kaukoheittoihin, joista Oona Viitala onnistuikin pari kertaa rankaisemaan. Kotijoukkue oli kuitenkin hyvin hereillä puolustuspään levypalloissa ja kun lähes jokainen hyökkäys johti koriin, päättyi ensimmäinen jakso lukemiin 29–13.

MuKi jatkoi toisella neljänneksellä rentoa ja tuloksekasta peliään. 184-senttinen Saga Martin (11 pistettä / 10 levypalloa) hyödynsi röyhkeästi pituuttaan korin alla, Yasmine Blomfelt (8 pistettä / 12 levypalloa) katkoi ja uurasti kentän jokaisella neliömetrillä ja Honka-pelin sormivamman takia levännyt Anna Pugin (9 pistettä / 5 riistoa) uhkui taistelutahtoa. Kun manselaiset saivat koko jaksolla vain neljä pistettä, siirryttiin puoliajalle kotijoukkueen komennossa 56–17.

Ottelun toisella puoliskolla munkkalaiset hölläsivät hieman tahtia, joten sadan pisteen raja jäi rikkomatta. Se oli kuitenkin pientä sen rinnalla, että edellisen pelin aiheuttamat pettymykset saatiin lakaistua nopeasti penkin alle. Mona Winter oli pelintekijänä taas elementissään ja kun kolmoslinkokin oli kohdallaan (5/11) kertyi tilille muhkeat 21 pistettä. Koko joukkueen hyvästä onnistumisesta kertoo, että jokainen pelaaja onnistui korinteossa ja kirjasi tililleen vähintään yhden levypallon..     

– Tänään nähtiin iloinen esitys joukkueelta. Kun alku meni hyvin, pystyttiin pelaamaan rennosti ja saatiin nollattua perjantain tappio. Heikkoja lenkkejä ei tänään kentällä ollut, tyytyväinen päävalmentaja Napru Kolehmainen fiilisteli suojattiensa esitystä.  

SM-sarja jatkuu MuKin osalta ensi sunnuntaina 30.11. Lappeenrannassa tänään PeKan niukasti 51–48 Kaakon-derbyssä kukistanutta Catziä vastaan.

Ottelutilastot