MuKin tytöt kissajahtiin Lappeenrantaan

29.11.2014

Päävalmentaja Napru Kolehmainen odottaa vesi kielellä sunnuntain Lappeenrannan-matkaa.
Päävalmentaja Napru Kolehmainen odottaa vesi kielellä sunnuntain Lappeenrannan-matkaa.

Viime ottelussaan rentoa ja iloista koripalloa esittäneet MuKin B-tytöt matkaavat sunnuntaina itärajan tuntumaan Lappeenrantaan, jossa pääkaupunkilaisia emännöi sarjajumbo Catz.

Lappeenrantalaisten kuntokäyrä osoittaa kuitenkin koilliseen, sillä joukkue sai aimo annoksen itseluottamusta kellistämällä viime viikonloppuna Kaakon-hegemoniaottelussa kotkalaisen Peli-Karhut. Sarjassa neljäntenä olevien munkkalaisten ei siis ole syytä aliarvioida Catziä.

Sarjakauden ensimmäinen pitkä vierasmatka saattaa myös tuoda oman haasteensa. On eri asia hypätä täydessä tikissä kentälle, kun takana on yli kahden tunnin automatka. Munkkalaisten päävalmentaja Napru Kolehmainen suuntaa joukkoineen Etelä-Karjalaan kuitenkin hyvistä lähtökohdista.

– On kiva päästä joukkueen kanssa ensimmäiseen reissupeliin ja seurata miten pelaajat toimivat uudessa tilanteessa. Olemme harjoitelleet tämän viikon erilaisiin loukkaantumisiin ja sairastumisiin nähden erinomaisesti, joten valoisalla mielellä lähdemme matkaan.

Catzin rosterissa on yksi 99-ikäluokan lahjakkaimmista pelaajista, Lotta-Maj Lahtinen, joka tosin on pelannut B-tyttöjen sarjassa vain kahdessa ottelussa. 16-vuotiaiden maajoukkueen vakiokaartiin kuuluva Lahtinen pelaa A-tyttöjen SM-sarjaa 18 pisteen keskiarvolla ja on käynyt jo muutaman kerran haistelemassa naisten liigapelien tunnelmaa.

– Toivon, että Lahtinen olisi sunnuntaina mukana, koska hyviä pelaajia on aina mukava nähdä. Uskon, että meiltä kyllä löytyisi lääkkeet hänen pysäyttämiseen, Kolehmainen sanoo.

Vaikka Catz on munkkalaisten valmennukselle kysymysmerkki, paljastavat tilastot, että joukkue on pitkälti avausviisikkonsa varassa. Esimerkiksi Peli-Karhuja vastaan Roosa Kosonen ja Johanna Kalin huhkivat täydet 40 minuuttia.

– Pyrimme pitämään yllä samanlaista tempoa kuin Rahola-pelissä, jolla Catzin pelaajat saadaan uuvuksiin. Meidän tavoite on käyttää kaikkia pelaajia ja löytää kyseisen päivän ”kuumat pelaajat”, jotka sitten pelaavat hieman enemmän.

 

Catz – MuKi sunnuntaina 30.11. klo 15 Sammonlahden palloiluhalli