MuKin tytöt Peli-Karhujen kaatoon

6.12.2014

Kiia Kautosta odottaa Karhulassa työntäyteinen sunnuntai.
Kiia Kautosta odottaa Karhulassa työntäyteinen sunnuntai.

Kisapoikien B-tytöt suuntaavat sunnuntaina taas kohti itää. Tällä kertaa matka suuntautuu seiskatietä pitkin tarunhohtoiseen koripallokaupunkiin Kotkaan, jossa munkkalaisten itsenäisyyspäivän jälkeisen kunnon testaa Peli-Karhut.

Peli-Karhujen loppusyksy on sujunut mollivoittoisesti, sillä joukkue mataa kolmen ottelun tappioputkessa. Pyrintö, Catz ja Huima ovat kukin vuorollaan kellistäneet helposta karsintalohkosta SM-sarjaan ponnistaneen karhulalaissikermän. Edellisen voittonsa PeKa haki vajaa kuukausi sitten Raholan Pyrkivältä. Pelaamistaan seitsemästä ottelusta Peli-Karhut on RaPyn lisäksi voittanut vain EBT:n.  

Kotkalaisilla on riveissään muutama laatupelaaja, joten joukkue on syytä ottaa tosissaan. Takamiehet Maria Mäkelä ja Ella Koukkula ovat pallovarmoja kuljettajia ja huhkivat huikeita minuuttimääriä. Vuonna 2000 syntynyt 180-senttinen Latifa Amzil upottaa korin alta kakkosensa hyvällä prosentilla. Myös Amira Nyibong on esittänyt pirteitä otteita. 

MuKin pistepussin luulisi kuitenkin karttuvan, jos joukkue vain onnistuu pelaamaan omalla tasollaan vauhdikasta koripalloa. Munkkalaisia selvästi kapeammalla materiaalilla operoiva kotijoukkue uupuu väkisinkin jossain vaiheessa.

– Peli-Karhut on selvästi pienempi joukkue kuin me. Se asettaa monia pelaajia hankaliin ”match uppeihin” molemmissa kenttäpäädyissä. Kumpi joukkueista pystyy käyttämään edukseen näitä erikoistilanteita on ottelussa vahvoilla. Erityisesti tulemme huomioimaan PeKan kolmen pisteen heittouhan ja pyrimme haastamaan kaikki kaukoheittoyritykset, suunnittelee MuKin päävalmentaja Napru Kolehmainen.

Päävalmentaja nostaa joukoistaan kaksi tärkeää pelaajaa, joilta hän odottaa Kotkassa paljon.

Kiia Kautoselta odotan aktiivisempaa tekemistä molemmissa kenttäpäädyissä. Varsinkin puolustuksessa Kiian on pärjättävä selvästi lyhyempien pelaajien vauhdissa mukana.

Anna Pugin on löytämässä itseluottamustaan pikkuhiljaa ja on armottomana taistelijana meille korvaamaton. Rohkeus hyökkäämiseen ja ratkaisujen ottamiseen on lisääntynyt ja sitä kautta tulostakin alkaa tilastojen valossa tulla.

 

Peli-Karhut – MuKi sunnuntaina 7.12. klo 17 Karhulan liikuntahalli