MuKi 99-00:lla hyvä loppukiri

13.12.2014

Kirkkonummen lahja MuKille, Eetu Lähdetniemi, pelasi vahvan pelin MaSua vastaan.
Kirkkonummen lahja MuKille, Eetu Lähdetniemi, pelasi vahvan pelin MaSua vastaan.

Lauantai-iltana Helmi Centerissä pelattu B-poikien SM-ottelu MaSu - MuKi 99-00 tarjosi värikkäitä vaiheita puolin ja toisin. MaSu veti ottelun alun selvästi nimiinsä, mutta MuKi 99-00 nousi aivan kantaan ottelun loppuhetkillä. Kotijoukkue pystyi kuitenkin säilyttämään johtonsa ja korjasi voiton pistein 64-56.

Mukilaiset aloittivat ottelun todella pehmeästi ja kun kotijoukkue kävi päälle kuin yleinen syyttäjä niin ottelu tuntui ratkenneen jo ensi minuuteilla. MuKi 99-00 arkaili ratkaisuissaan ja vastustajan pelikovuuteen ei uskallettu vastata. Reilun 15 minuutin kohdalla taululla loisti tulos 37-14 ja ottelun voittaja tuntui olevan jo selvillä.

Nuoret MuKin pojat eivät kutenkaan heittäneet pyyhettä kehään vaan rupesivat menemään tilanteisiin ja irtopalloihin huomattavasti kovempaa. MaSu ilmeisesti luulin pelin olleen jo pelattu ja paras latinki katosi heidän otteistaan, minkä MuKi hyödynsi edukseen. Ajassa 32:45 MuKi 99-00 oli noussut pisteen päähään tilanteessa 56-55 ja kotijoukkue oli pakotettu aikalisälle.

Neuvonpidon jälkeen vieraat eivät päässeet enää pelitilannekorien makuun, vaikka joukkue saikin pelattua pari hyvää 3-pisteen heittopaikkaa takaa-ajotilanteessa. MaSu pääsi nostamaan voittopisteensä korin alta ja MuKi 99-00:n loppukiri ei saanut palkintoa. Poikien esitys oli kuitenkin positiivinen, koska heikon alun jälkeen ryhmä pystyi nousemaan vielä voittotaisteluun. Yleensä MuKin nousut ovat pohjautuneet intensiteetin nostamiseen, mutta tällä kertaa joukkue puolusti fiksusti pakottamalla ratkaisut pelaajille, jotka eivät niitä useasti ota.

MuKin pitkät pojat Christian Backa (201 cm) ja Eetu Lähdetniemi (195 cm) pelasivat hienon ottelun. Keravalta Munkkaan treeneihin matkustava ”Chrisu” on pelannut jo monta hyvää peliä putkeen, vaikka pieniä nukahduksia aina silloin tällöin sattuukin. MuKin tehdessä joukkuejakoja SM-karsintojen jälkeen päätti seura antaa Christianille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä MuKi 99-00-joukkueessa, vaikka poika olisi taitojensa puolesta mahtunut myös siihen toiseen MuKin joukkueeseen. Isompi vastuu ja runsaat peliminuutit ovat selkeästi vieneet häntä eteenpäin.

Aiemmin viikolla kehityskeskustelussa valmennuksen kanssa käynyt Eetu Lähdetniemi pelasi kauden vahvimman pelinsä. Vuonna 2000-syntynyt Eetu väänsi kuin aikamies ja kunnostautui niin korinteossa, levypalloissa kuin puolustuksessakin. Jos juttutuokioilla on tällainen vaikutus pojan esityksiin niin niitä pidetään tästä lähtien joka viikko.

Huomenna sunnuntaina Munkkiniemen Kisapoikien B-poikajoukkueet pelaavat keskinäisen ottelunsa SM-sarjassa klo 13:20 ja heti sen perään MuKin B-tytöt kohtaa Äänekosken Huiman klo 15:20. Tervetuloa Munkkaan nauttimaan hyvästä junnukoriksesta ja piparkakuista.

MuKin tuore kausijulkaisu on juuri saatu kirjapainosta ja niitä on jaossa sunnuntain peleissä.

MaSu - MuKi 99-00 ottelutilastot